6. kolo
20.08.2010 17:30 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

FC Hradec Králové - FK Jablonec 1:0

Po mistrovské Spartě si Hradec Králové smlsl i na vicemistrovi z Jablonce. Baumit prohrál nejtěsnějším možným způsobem a zaznamenal tak druhou porážku v sezoně. Hrdinou utkání se stal mladý Václav Pilař, ačkoliv není vysoké postavy, trefil se hlavou.

Zápas v Hradci zahájili lépe hosté, přesněji řečeno měli první šanci zápasu. Vošahlík zpětně našel Lafatu a jablonecký útočník střelou minul branku. V 16. minutě se projevil talent mladičkého Václava Pilaře, jeho parádní rána jen těsně neskončila mezi třemi tyčemi. Hned za minutu byla k vidění další krásná rána, tentokrát z kopačky Vošahlíka, stejně jako v prvním případě však branka nepadla, skvěle zasáhl brankář Lindr. Ofenzivní koncert pokračoval, přízemní střela Rezka znovu nenašla cíl, ale to nemuselo hradecké Votroky příliš mrzet, neboť za dvě minuty už otevřel skóre Václav Pilař. Talentovaný útočník skóroval po centru hlavou a Hradec vedl 1:0.

Baumit se snažil o okamžitou odpověď, střelu Marka Jarolíma ale Lindr v klidu zneškodnil. Ve 32. minutě přežili domácí obrovskou šanci Jablonce, parádní kombinaci mizerně zakončil Loučka. Diváci se v žádném případě nenudili, krásný ofenzivní fotbal pokračoval. Janoušek přihrál Rezkovi a Špit stál tam, kde zrovna měl. Tři minuty před koncem prvního poločasu unikal Černý sám na Špita, jenže balón se mu mezi nohama zamotal a brankou neskončila ani následující střela Fischera. První poločas skončil vedením Hradce a druhá půle slibovala ještě zajímavější podívanou.

A to se nakonec naplnilo, hned dvě minuty po úvodním hvizdu unikl jabloneckým fotbalistům Kocourek, předložil balón Dvořákovi a ten následně Černému, který v rozhodujícím momentu uklouzl. Po hodině hry se čím dál více tlačil dopředu jablonecký Baumit, přímý kop Kovaříka vyrazil Lindr. Zvýšit vedení Hradce mohl několikrát aktivní Kocourek, v jednom případě prošel přes tři jablonecké hráče, ale v zakončení trefil dobře postaveného obránce.

Čtvrthodiny před koncem hrací doby se výtečným zákrokem zaskvěl Lindr, povedenou ránu Jarolíma vyrazil. V 77. minutě se pak domácí přeci jenom dočkali druhé branky, ta ale nebyla pro faul Dvořáka uznána, takže drama mohlo pokračovat. Po centru Jablonského šahal po vyrovnání Kovařík a na druhé straně pokus Kocourka zneškodnil Špit. Tři minuty před koncem jablonecký tlak vyvrcholil, centr Matěje Krajčíka napálil do tyče David Lafata. Poslední vicemistr ligy vyrovnat nedokázal a připisuje si druhou porážku v sezónně.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.cz

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Hradec můsi dát gol první...Votroci GO....1

Reagovat
smazaný uživatel

už by bylo konečně na čase, jak dáme prvního góla bute to dobrý

Reagovat
Losinho

1:1

Reagovat
vanGomm

Věřím,že Hradec neprohraje asi tipnu X.

Reagovat
Tomtaf

0:0

Reagovat
cepinzcegamy

0:3, z toho jeden vlastenec a jedna penalta :D

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1 (Pilař - Lafata)

Reagovat
smazaný uživatel

Tak paráda....žádný TV zápas jsme neprohráli a porazit mistra i vicemistr?supra:-)....

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele