1. kolo
17.07.2010 18:15 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

FC Hradec Králové - Sparta Praha 2:1

Sparťané začali obhajobu mistrovského titulu nejhorším možným způsobem - porážkou. Hradec Králové předvedl po všech stránkách skvělý výkon a tři body bere naprosto zaslouženě. Hrdinou utkání se stal mladý Václav Pilař, jenž zaznamenal vítěznou trefu. O další branky se postarali Tomáš Rezek a Bonny Wilfried.

Vývoj utkání byl pro mnohé velmi překvapivý, aktivitou totiž hýřil Hradec a Sparta se spíše bránila nebezpečným situacím, které si soupeř vytvořil. Obranu letenského šampióna zaměstnával svými dravými průniky Václav Pilař a v 9. minutě mohla Sparta poprvé v zápase inkasovat. Pohlednou akci zakončil vynikajícím centrem Fischer a před brankou zakončující Černý trefil míč ve skluzu nad Blažkovu branku. Sparta, jak už bylo řečeno, tolik nebezpečná nebyla, přesto si hradecké tribuny po ráně Kadlece oddechly. Přesně po čtvrthodině hry se dostavila velká hradecká euforie, Fischer opět vytasil přesný centr a Tomáš Rezek vstřelil úvodní branku zápasu. Hradečtí překvapivě vedli nad favorizovanými Pražany 1:0.

Sparta dráždila hada bosou nohou a koledovala si svým přístupem o další branku, tentokrát se v tutové šanci ocitl Fischer. Brankou neskončila ani pohledná akce Pilaře a Černého, druhý jmenovaný měl před sebou odkrytou branku, jenomže zakončení mu vůbec nesedlo. Ve 30. minutě znovu úřadovala hradecká ofenzíva, Černý s Fischerem připravili šanci pro Karala a ten těsně minul. Hradecký tlak pak přeci jenom ustal, nicméně Sparta šance neměla vůbec, takže není divu, že první poločas prohrála 0:1.

Do druhého poločasu vstoupili sparťané přeci jenom více aktivněji. A po velkém závaru v pokutovém území byli blízko kýženého vyrovnání. Mistrovské Spartě se ale vyrovnat podařilo. V 55. minutě předvedli své hlavní přednosti Marek Matějovský a Bonny Wilfried. Někdejší záložník Mladé Boleslavi a Readingu vyslal krásnou kolmici a s tou si Wilfried poradil se zabijáckým instinktem - 1:1. Sparta byla v tu chvíli na koni, jenže ne na dlouho, protože Královehradečtí znovu udeřili. Václav Pilař hrál skvělé utkání a nádhernou střelou nedal Blažkovi žádnou šanci. Pilař se trefil jako zkušený fotbalista a Hradec znovu vedl, tentokrát 2:1. Druhá branka ve sparťanské síti hostující celek hodně psychicky poznamenala. Hráči v rudém si už do konce zápasu pořádnou šanci nevytvořili a Hradec vedení udržel. Na úvod ligy se tak zrodilo obrovské překvapení.

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (21)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0

Reagovat
smazaný uživatel

na začátek těžkej kalibr, ale nemáme co ztratit bod bude jako výhra

Reagovat
smazaný uživatel

a výhra je co? Pěkně jste hráli, jsem byl překvapenej, jen ať Vám to vydrží, ukáže se tak od 5. kola dál si myslim, ale každopádně pěknej začátek a ten Pilař je fakt dobrej

Reagovat
diastan

2-0

Reagovat
Losinho

1:0

Reagovat
blochyn114

Jasná 2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2 Sparta vydře 3 body u nováčka...

Reagovat
smazaný uživatel

0-0

Reagovat
Tomtaf

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:3 sparta je věčná

Reagovat
smazaný uživatel

na jak dlouho ma repka stop?

Reagovat
Losinho

1 zápas

Reagovat
smazaný uživatel

já myslel že ty stopy za karty rušili...

Reagovat
smazaný uživatel

jsem zvědav na návštěvnost =)

Reagovat
goodbay

Co si pamatuji, tak ACS skoro nikdy neměla dobré vstupy do sezony. Navíc proti nováčkům se jim ne vždy daří. Proto tipuji plichtu.

Reagovat
smazaný uživatel

Hradci přeju výhru už jen kvůli tomu, jak jsou Sparťani přesvědčení, že nějaký ten tým z druhé ligy roztsřílí. A taky pro pána Titlbacha nebo jak se to píše...

Reagovat
smazaný uživatel

Hoheneder v zaklade a zofcak sedi

Reagovat
smazaný uživatel

proč nehrál Kladrubský pravýho obránce? dyť ten Hoheneder je hroznej nekop a hraje jen proto, že přišel jako obrovská posila a nechtěj přiznat, že zklamal... Vim o čem mluvim, my měli Klapku :D

Reagovat
smazaný uživatel

juchuchuuuu :D

Reagovat
smazaný uživatel

Hradec moc nemusím, ale ten jejich ťukec se mi vážně líbil. Jestli jim to vydrží, tak to bude přínosný nováček (po delší době)

Reagovat
C-M@ster

Man of the match = Pilař.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele