15. kolo
07.11.2010 17:00 CET
5 : 1
(2:0)

Reportáž

Sigma Olomouc - České Budějovice 5:1

Sigma si bez větších potíží poradila s hosty z jihu Čech, kteří tak potřetí za sebou prohrávají na hřišti soupeře. Hanáci napravili své hradecké zaváhání a vysokým vítězstvím se minimálně do pondělí dotahují na Spartu.

Po šesti minutách zahodil obrovskou šanci Ordoš, když se po přiklepnutí od Petra dostal osamocen k zakončení z bezprostřední blízkosti. Bez přípravy pálil nad břevno. Za necelé dvě minuty už Hubník dokázal využít pasu za obranu a ťuknutím do míče na dlouhou nohu překonal vybíhajícího brankáře. Za toho ale v brance zaskočil Lengyel, který balón směřující do branky odvrátil hlavou.

A byl to právě zkušený jihočeský stoper, který se po centru Vepřeka z levé strany před malé vápno nechal předskočit Ordošem a připsal si tak na vrub první gól zápasu. Navrátilec do olomoucké sestavy se prosadil hlavou.

V 18. minutě nedokázal další povedenou přihrávku Petra přetavit v přesnou trefu Hubník. Jeho tečovanou střelu zpoza šestnáctky mířící do horního růžku vyrazil Kučera. Největší šanci hostů tak připravil pár minut před půlhodinkou hry Stráský, který se před vápnem nechal faulovat Dreksou.

Otepka přímý kop točil k bližší tyči, kterou nakonec také orazítkoval. Právě hříšný domácí obránce mohl pojistit vedení ve 33. minutě, když měl po rohu nebývale mnoho prostoru, hlavičkoval však těsně vedle.

Přesto se Hanáci druhého zásahu dočkali pět minut před koncem první půle. Po dalším centru z levé strany od Ordoše neuhlídal Lencevič s Lengyelem Šultese, který tak hlavičkou z malého vápna pokořil brankáře.

Vstup do druhého dějství měli Olomoučtí taktéž gólově vydařený. Janotka se uvolnil ve vápně, přihrál k druhé tyči, kam si nabíhal osamocený Hubník a do prázdné branky bez problémů skóroval. Pár minut po hodině hry se začali prosazovat i hosté. K jejich smůle do vlastní branky.

Na tento zápas dlouho nezapomene Laštovka, který se nepodíval na vyběhnuvšího Kučeru a hlavičkou tak poslal míč za jeho záda. Hned v další minutě pálil zpoza vápna Hořava a na teč Lengyela už brankář zareagovat nestihl.

Posledních dvacet minut tak bylo pouhou povinností, v nichž si Budějovičtí připsali alespoň čestný zásah, když chyby Dreksy využil Otepka a přízemní střelou pokořil nerozchytaného Drobisze.

Autor: Josef Gvoždiak / idnes.cz, onlajny.cz

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:0 (2x Hubník, 2x Ordoš), 4900 diváků. Pokud dáme míň jak 3 góly, budu zklamanej.

Reagovat
Aris1914

Znáš přece budějovický beton ne? Za 3:0 budu rád, když to bude 4:0 tak budu oslavovat, jak kdybysme vyhráli titul. Jo a k divákům, snad si Sigma udrží tu krásnou diváckou sérii a dojde víc jak 5000.

Reagovat
ryzskej

taky doufám

Reagovat
Tomtaf

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Přál bych si aspoň 5:0 ale důležitá je jakákoliv výhra a 3 body

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele