25. kolo
24.04.2011 17:00 CET
6 : 2
(3:0)

Reportáž

Slovan Liberec - FK Teplice 6:2

Velikonoční zajíček dorazil na sever Čech s předstihem. Krásný zápas mezi Libercem a Teplicemi totiž nabídl málo vídaných 8 branek. Domácí doslova deklasovali tým ze Stínadel 6:2.

O zápasech mezi Libercem a Teplicemi platí staré pravidlo - kdo dá gól vyhraje. Jen jednou z posledních 15 vzájemných zápasů se tak nestalo. Dobře si tuto statistiku uvědomovali hned od úvodu hosté ze Stínadel. Vondrášek si v 9. minutě seběhl na rohový kop, který lehce tečoval na branku Bičíka. Ten musel předvést bleskový reflex a vyhmátnout balón nad břevno.

Prakticky vzápětí přišla také první šance domácích, když jako po žebříku vyšplhal na zajímavý centr Gebre Selassie, který tak usilovně mířil do protipohybu Grigara, až bránu netrefil.

Následná pasáž utkání sice předvedla hodně pohybu, aktivitu od obou týmů, jenže přesnou finální přihrávku, tu dlouho nechávali všichni aktéři odpočívat. Výjimkou snad byla jen rána hostující 19, tedy Jakuba Mareše, který stylově v devatenácté minutě donutil Bičíka k pěknému zákroku.

To co však přišlo v závěru poločasu, to se snad dá nazvat jen liberecká fotbalová škola. Posuďte sami - 39.minuta: Gecov ve středu hřiště začal akci, která pokrčovala parádním trknutím Štajnera jen do břevna. Od něj se míč dostal zpět k Marcelu Gecovovi, který svým prvním gólem v letošním ročníku otevřel skóre.

41. minuta: Breznaníkova vodorovná přihrávka prošla přes celé vápno až na zadní tyč, kde Jan Nezmar osmým gólem v sezóně oslavil narození druhého dítěte v právě končícím týdnu.

A konečně 45.minuta a Jiří Štajner. Ten dostal míč na levé straně. Potáhl si ho téměř na hranici malého vápna, odkud bývalý kanonýr bundesligového Hannoveru trefil Šmejkala. Od něj míč zamířil na bliží tyč, což překvapilo Grigara natolik, že se Liberec dostal do poločasového vedení 3:0.

To ale nebylo nic proti tomu, co se událo v dějství druhém. Liberci zabralo jen šest minut, než si po pauze uvědomili, že jsou na vlastním trávníku. Ihned poté šel Jiří Štajner sám na hostujícího brankáře. Zahrál si však v podstatě napracovníka charitativní organizace, když před opuštěnou branku daroval druhý gól zápasu, devátý celkově, Janu Nezmarovi a bylo to už 4:0.

Hosté příliš často chybovali v rozehrávce a nedařilo se jim prakticky nic. Přestože se jim nedá upřít sympatická snaha. I za takto vysokém rozdílu ve skóre se pokoušeli útočit a byli odměněni. Po rohovém kopu totiž z houštiny těl vyletěl nejvýše Vondrášek a svým čtvrtým gólem sezóny alespoň kosmeticky upravil na 1:4

Následovala klidnější pasáž, kterou pročísl až zcela zbytečný zákrok sparťanského odchovance Milana Jungra, který po druhé žluté kartě musel dvacet minut před koncem jít chladit hlavu do kabin.

A to pochopitelně byla ideální možnost pro liberecké. Tepličtí totiž, tak jako v předchozím průběhu snad tisíckrát, ztratili při přechodu do útoku balón. Výsledkem byl rychlý kontr, na jehož konci stál Jiří Štajner. Ten ukázal, že v Buneslize nepůsobil nadarmo. Náročnou střelou z voleje nadělil hostům pátý kousek.

Ani to nebylo z blánivého zápasu všechno. Těsně před koncem totiž ještě zahrál domácí Dejmek v šestnáctce rukou, rozhodčí to viděl, a tak dostal možnost snížit na 5:2 střídající Verbíř, který tak i do protipohybu Bičíka udělal.

A pokud jste snad fanoušky Liberce, pak dodáváme ještě jeden bombonek. Po akci jako z jiné země totiž Hadaščok dostal míč na Breznaníka, který úžasnou akci zakončil gólem. Teplice tedy v severočeském derby dostaly pořádnou nadílku a prohrály 2:6.

Autor: Filip Horký

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3 0-Vacha,Stajner,Janů

Reagovat
vanGomm

Tady už se o nic nehraje takže by to mohla být remíza.

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:0 Nezmar

Reagovat
smazaný uživatel

Liberec bude hrát příští sezonu o titul

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Gryphonheart

Příští sezónu bude Štajner i Nezmar zase o rok starší, takže nevím jestli zrovna o titul. Ale ten mladý tým se lepší zápas od zápasu, ještě si určitě o pár příček můžou v tabulce polepšit.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele