23. kolo
09.04.2011 16:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Slovan Liberec - Sigma Olomouc 3:0

Na podzim se svěřenci trenéra Psotky neprosadili ve čtyřech zápasech. Na jaře si tento limit splnili už po šesti kolech, naposledy se totiž trefili 7. Března. Naopak Liberec pokořil olomouckou kletbu a po šesti vzájemných střetnutích vyhrál. Potřetí za sebou tak udržel čisté konto a vrátil svému soupeři vysokou porážku ze září.

Severočeši začali aktivně a v úvodu plném nepřesností měli převahu, přesto se jako první musel vyznamenat domácí brankář. Navrátil parádně načasoval přihrávku za obranu, ale Bičík vyběhl proti Janotkovi včas a jeho pokus dokázal vyrazit.

Rozháraný a nezáživný poločas nabízel pouze hanácké centry do rukavic brankáře Liberce a nepřesné balóny do vápna z kopaček domácích. Nečekaně tak pět minut před přestávkou otevřel skóre Štajner. Zleva přihrával přes Kučeru Breznaník, na míč nedosáhl Rossi ani Drobisz a zkušený kanonýr v plném běhu snadno usměrnil za brankovou čáru. Po dvou a půl letech se tak Liberec konečně prosadil proti olomoucké obraně.

Sigma vstoupila do druhé půle s chutí vyrovnat, o kterou ji po sedmi minutách málem připravil Vácha. Nezmar v ostrém souboji ve vápně s Rossim neuspěl, míč se ale odrazil k mladému záložníkovi, který pohotovou přízemní ranou těsně minul.

Další velkou příležitost domácích zmařil Kučera, který si sám poradil s dvojicí Nezmar - Štajner. Prvně jmenovaný se však do šance dostal vzápětí, když centr Gecova poslal hlavičkou pár decimetrů nad břevno.

Po hodině hry se ozvali i hráči z Hané. Bajerův pokus zpoza šestnáctky skončil vedle a Šultesův balón na malé vápno si do vlastní branky málem srazil Janů, jenž tak mohl děkovat reflexu Bičíka. Na druhé straně využil nedůrazné defenzívy Nezmar a v pokutovém území proti čtyřem obráncům vystřelil z otočky. Drobisz vyrazil pouze na roh. A právě Štajnerův centr od praporku pak náhodou trefil překvapeného Nezmara do obličeje, který neskrýval radost ze šťastného zásahu.

Frustrovaní hosté nestačili ani zareagovat a museli znovu lovit míč ze sítě. Janů vyslal z přímého kopu výborný centr a Kelič hlavičkou snadno pokořil takřka bezbranného brankáře. Jiskřičku naděje nevykřesal ze standardky z osmnácti metrů Bajer, který poslal lehký oblouček přes zeď a Bičík stačil vyrazit.

I když se zápas prakticky jen dohrával, musel sedm minut před koncem vykouzlit další excelentní zákrok domácí brankář, když po rohu Janotky hlavičkoval Doležal. A poradil si i se střelou zblízka od Přikryla, který v další moment ze stejné pozice branku vůbec netrefil a jen potvrdil olomoucké vypadnutí z ofenzivní formy.

Autor: Josef Gvoždiak / idnes.cz

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tady to vidim že Liberec zvítězí 2:1

Reagovat
ryzskej

0:3, na Libe umíme

Reagovat
smazaný uživatel

2 1

Reagovat
Tomtaf

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele