30. kolo
28.05.2011 17:30 CET
3 : 1
(2:0)

Reportáž

Sparta Praha - FC Hradec Králové 3:1

Pražská Sparta doma nedovolila žádné překvapení a s Hradcem si poradila 3:1. Osud utkání byl rozhodnut už v prvním poločase, kdy se do hradecké sítě trefili útočníci Pekhart a Kweuke. Hradečtí ve druhé půli pořádně přidali a byli lepším týmem, avšak více než na snížení se nezmohli, Pražané pak ještě jednou skórovali.

Diváci na Letné nemuseli na úvodní trefu čekat příliš dlouho, už ve 4. minutě zahrál v pokutovém území rukou Hochmeister a sudí Hrubeš odpískal pokutový kop. K exekuci se postavil Tomáš Pekhart a nekompromisně poslal Spartu do vedení - 1:0. O pár minut později vyslal Kweuke do tutovky obránce Pamiče, jenže proti němu dobře a pohotově vyběhl Lindr. Hradecký brankář se zaskvěl i ve 24. minutě, kdy povedenou akci sparťanů zazdil Kweuke. Letenští byli aktivnější a ještě v prvním poločase navýšili výsledek. Kušnírův centr přetavil ve druhou trefu Leonard Kweuke - 2:0 pro Spartu.

Po změně stran se obraz hry příliš nezměnil, Pražané byli nadále lepším týmem a v poklidu si hájili dvoubrankové vedení. Až v 64. minutě zaúřadovali i hosté, Fischer nacentroval na Černého, ale ten ve velké tutovce minul. O šest minut později měli Hradečtí další šanci, Jiří Janoušek vypálil a Blažek musel vytáhnout dobrý zákrok. Votroci jakoby v této fázi zápasu ožili, s další šancí přispěchal Hochmeister, po jehož centru přehazoval Blažka i s brankou Černý.

Letenští si hodně koledovali a vlastně není ani divu, že čtvrthodiny před koncem inkasovali. Přesný pas Černého v pohodě dopravil do sítě Václav Pilař, ten se mimo jiné prosadil i v prvním vzájemném zápase - 2:1. A nebylo to všechno, Hradečtí sahali po vyrovnání, ale Blažek sparťany spasil vynikajícím zákrokem. Poslední slovo měla Sparta, v závěru utekl Kweuke se Zápotočným a druhý jmenovaný dal na 3:1.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.cz

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4 1-Kweuke,Pekhart,Sionko,Kweuke,-Pilar

Reagovat
smazaný uživatel

Obdivuju ty lidi co napíší i střelce...:-D...ale tenhle výsledek je minimálně pravděpodobnej

Reagovat
smazaný uživatel

Taky si spis myslim ze to bude 1-0 ale ani jednomu o nic nejde tak proc si nezahrat utocnej fotbal?

Reagovat
smazaný uživatel

Jo to jasně,ale nemyslim si že by HK dostal víc jak 2 branky...Hradci o nic nejde už 4 kola a není to na jejich výkonech ani výsledcích znát...Spartě o nic nejde až 30 kolo

Reagovat
vanGomm

Hradec hraje v pohodě a mohl by Spartu i potrápit tipnu HX,nebo X.V celé lize už o nic nejde.Není tedy potřeba za každou cenu začínat všechny zápasy v sobotu v 17:30.Mohlo se operativně dovolit ,aby si každý dehrál to poslední kolo v čase,které mu nejvíce vyhovuje.

Reagovat
smazaný uživatel

Tvoje tipy a teorie se mi vzdy libi...

Reagovat
smazaný uživatel

už o nic nejde měl by použit mladý hráče

Reagovat
smazaný uživatel

Švenger-Kušnír-Zápotočný-Řepka-Pamič-Kadeřábek-Vacek-Pavelka-Zeman-Kweuke-Pekhart-. Lavička-Zítka-Brabec-Rada-Abena-Sionko-Kerič-Kadlec-Putz výsledek 2:0 pro Spartu goly 2x Pekhart ale přál bych si aby Chovanec konečně pochopil že nato nemá trénovat spartu a odstoupil!!!!!!!!!

Reagovat
naheCZ

3:0 (3x Pekhart)

Reagovat
smazaný uživatel

Už jen proto že je kurz jak kdyby spíš Sparta hrála proti ustí,tak dám 02....Hk letos ukázal že je schopnej bodovat kdekoliv....nutno připočítat frustraci z 2 místa a plichta je na světě

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele