23. kolo
30.03.2012 20:15 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

Bohemians 1905 - Viktoria Žižkov 1:2

Fotbalisté posledního Žižkova otočili v předehrávce 23. kola první fotbalové ligy zápas s Bohemians 1905 a po vítězství 2:1 v malém pražském derby si zachovali naději na záchranu. "Klokani" prodloužili sérii bez vítězství na čtrnáct zápasů a zůstávají třináctí, Viktoria vyhrála podruhé za sebou a na nesestupové pozice ztrácí tři body. Domácí poslal do vedení po půl hodině hry Martin Cseh, v druhém poločase otočili zápas Richard Kalod a Jiří Valenta brankou v 86. minutě.

V úvodu "záchranářského" souboje byla v Edenu nejčastěji slyšet píšťalka rozhodčího, který trestal časté nedovolené zákroky na obou stranách. Od dvacáté minuty pak začali dominovat domácí hráči. Nejprve po odraženém míči z malého vápna minul Borek, krátce po něm netrefil Kolářovu branku po tečované ráně ani Bartek.

Ve 33. minutě se už aktivní Bohemians dočkali. Dlouhý míč z Budínského standardky se dostal až na zadní tyč k opuštěnému Csehovi a slovenský stoper si hlavou připsal první ligový gól v kariéře.

Pět minut po přestávce mohli domácí náskok zdvojnásobit. Kraják postupoval z úhlu sám na Koláře, ale žižkovský gólman snížil úhel a zachránil naději svému celku. Ten v 54. minutě zahrozil po střele Sivriče, kterou brankář Sňozík vyrazil na roh. Kapitán Bohemians pak jen sledoval, jak Valentův tečovaný pokus letí těsně vedle tyčky.

Žižkov povedenou pasáž korunoval po hodině hry vyrovnávacím gólem. Střídající útočník Kalod zužitkoval hlavou Slobodův centr a skóroval po devíti minutách na hřišti.

Domácím mohl v 70. minutě vrátit vedení další náhradník Kaufman, ale jeho tvrdou ránu z výborné pozice zblokovala obrana Viktorie. Také Borkovu hlavičku tečovala mimo hostující defenziva. Žižkov pak rozhodl o vítězství až v úplném závěru. Dvacet metrů před brankou se k míči dostal záložník Valenta a střelou do horního růžku nedal Sňozíkovi šanci. Žižkov tak navázal na poslední domácí výhru nad Jabloncem a poprvé v sezoně zvítězil také mimo svůj stadion.

Autor: Tomáš Pavlík

Komentáře (16)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0. Bude to typický záchranářský zápas.

Reagovat
smazaný uživatel

tip X2. Žižkov neni žádná sláva, ale Bohemka je poslední dobou snad ještě horší...

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

proč od začátku jara nehraje žižkovskej Procházka na podzim kapitán?

Reagovat
smazaný uživatel

0:0 co jinyho?

Reagovat
smazaný uživatel

padnou branky a mohlo by to bejt 2:1

Reagovat
Tomtaf

3:4

Reagovat
smazaný uživatel

Bohemka musí s Žižkovem vyhrát, jinak bude téměř jasné, že se bude zachraňovat až do posledního kola. Bohemka musí

Reagovat
smazaný uživatel

Až překvapivě by mohlo padnout dost gólů. Bohemka se bude chtít chytnout, je to jedna z posledních možností relativně dobře nabrat body. Žižkov to však po minulém kole bere stále vážně, tak to bude boj. Výsledkově očekávám X. 2:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1 BOHEMKA SPADNE A VYPADNE Z EDENU

Reagovat
smazaný uživatel

Ty spadneš - z půdy

Reagovat
smazaný uživatel

vypadá to, že jsem měl pravdu,troubo

Reagovat
smazaný uživatel

Sice si ji měl,ale kdo asi čekal takové znovuzrození Žižkova?A to měli těžký los:Teplice,Jablonec.

Reagovat
smazaný uživatel

Kdo?no já

Reagovat
smazaný uživatel

vrchol ligy

jako obyvatel Žižkova bych rád viděl 0:1

jako antibaníkovec bych rád viděl 1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele