21. kolo
18.03.2012 15:00 CET
2 : 2
(1:0)

Reportáž

České Budějovice - 1. FC Slovácko 2:2

Jak se nevyplácí vypustit poslední minuty utkání, předvedli dnes České Budějovice, které rychlou brankou smetly slováckou aktivitu, aby přes penaltové pojištění přišly o vítězství během závěrečných čtyř minut. Přestože tak Jihočeši neprohráli doma poosmé v řadě a uhájili jarní neporazitelnost, spokojení být rozhodně nemohou.

Rozpačitý úvod obou celků, ve kterém měli lehce navrch hosté, uťaly po čtvrthodince Budějovice. Krajčík centroval do vápna, kde svedl hlavičkový souboj Javorek s Kordulou, od nichž se balón odrazil ke Klesovi, který zblízka propálil brankáře. Po odchodu Ondráška do Norska se stal Michal Klesa kanonýrem svého týmu, časným zásahem si připsal šestou trefu v sezóně.

Opařené Slovácko se oklepávalo deset minut, poté zkoušel pozornost Daňka technickou střelou zpoza vápna Volešák, budějovický brankář se úspěšně protáhl a jeho pokus vyrazil. Stále pasivnější a pasivnější hosté zvládali odvracet centry do svého vápna, Budějovice však v defenzívě pracovat nemuseli prakticky vůbec, v klidu tak své vedení hlídaly.

Na další vzrušení v pokutovém území se tak čekalo až do 60. minuty, kdy centroval Klesa na malé vápno, kde hlavičkoval Řezníček a Huča musel předvést parádní zákrok, aby udržel své spoluhráče na dostřel bodu. Jenže chvilku poté přišla střela Sandra, kterou na hranici vápna zastavil v pádu rukou Trousil a rozhodčí správně ukázal na značku pokutového kopu, kam si postavil míč Otepka a přesnou přízemní ranou k tyči pojistil vedení domácích.

Slovácko se pak konečně začalo ozývat, prostor mezi třemi tyčemi ovšem hledalo marně. Nejprve se po přímém kopu Volešáka netrefil hlavičkou Kovář, následně se snažil odčinit penaltu Trousil, když po rohovém kopu v těžké pozici napálil pravačkou míč do břevna.

Kontakt se soupeřem tak zařídil až Hlúpik tři minuty před koncem hrací doby, když mu do vápna parádně sklepl Kovář, aby zkamenělého Daňka pokořil ranou ke vzdálenější tyči. I přesto si domácí fanoušci nechávali variantu remízy jen v nejzapadlejších částech své mysli a ve druhé minutě nastavení tak mohli být právem rozčarováni z laxnosti "své" obrany.

Dlouhý aut do vápna mohli Jihočeši dvakrát odvrátit, místo toho propadl balón k volnému Čtvrtníčkovi, kterého si příliš pozdě všiml Řepka a střídající hrdina zápasu neměl problém z pár kroků rozhodnout o remíze. Zápas totiž pár vteřin po výkopu rozhodčí ukončil.

Autor: Josef Gvoždiak

Komentáře (19)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

z.k. : 2:1

Reagovat
Tomtaf

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

neprohra Dynamitu--tip: 1:1 bo 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

tip 1...1:0

Reagovat
vanGomm

Slovácko je už téměř zachráněné tip tedy 1.

Reagovat
smazaný uživatel

krasna jednicka za nadhernej kurz Slovacko se tady bude asi aspon trosku snazit neco hrat a to bude vyhovovat Budejicim, pres jejich pevnou obranu nic neprojde a naopak v utoku se aspon dvakrat prosadi, tedy jasny tip: 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

skoda Ondraska, to by mozna mohlo byt jen 1:0, ale nadruhou stranu Slovacko bez Kosuta a Kubane, takze by to tam precijen spadnout mohlo, nechme se prekvapit

Reagovat
smazaný uživatel

Budějky zaberou, tip 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

prostě musí aspon 1-0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

supr obrat!

Reagovat
smazaný uživatel

teda vyrovnani

Reagovat
smazaný uživatel

Tyvole to je škoda. Dynamo, Slovácko k ničemu nepustilo a dva náhodný góly nás oberou o 3 body ..

Reagovat
AjaxFans

O 2 body a k ničemu nepustili mi taky nesedí

Reagovat
smazaný uživatel

a co to brevno?

Reagovat
smazaný uživatel

Penalta zapískaná totálně nesmyslně

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele