25. kolo
13.04.2012 20:15 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

České Budějovice - Slavia Praha 1:0

Pravděpodobně definitivně zachráněny jsou po dnešní předehrávce pětadvacátého kola Gambrinus ligy České Budějovice, které gólem z osmdesáté osmé minuty porazily doma Slavii 1:0 a od předposledního Baníku už je dělí jedenáct bodů. Dlouho to vypadalo, že utkání skončí předpokládanou remízou, ovšem dvě minuty před koncem udeřil Javorek a rozhodl.

Domácí začali lépe a už ve druhé minutě měli velkou příležitost dostat se do vedení, Sandra ale vychytal Berkovec, který pak zneškodnil i ofsajdovou dorážku Klesy. Na druhé straně se do zajímavé pozice cpal Vlček, tomu ale na poslední chvíli sebral gól z kopačky Machovec. Ve třiadvacáté minutě uspěl ve sprinterském souboji s domácí obranou Böhm, jeho následná střela ale nebyla ideálně umístěna a Daněk si s ní dokázal nadvakrát poradit.

Slavia byla mírně aktivnější, Milutinovič ale pálil nad břevno, Vlčkův pohotový pokus zase zázračně nohou vykopl budějovický gólman. Domácí bek Krajčík hrál velmi speciální zápas, čtyři roky totiž působil právě u červenobílých a dnes mohl otevřít skóre zápasu, to by ale musel po chytrém pasu Otepky pálit přesněji. Klesa mířil vysoko nad, vlastního brankáře pak vystrašil Lengyel, naštěstí pro České Budějovice ale patičkou svou branku netrefil.

Aktivní Klesa byl prvním hráčem, jenž ohrozil branku Berkovce ve druhém dějství, strážce slávistické svatyně ovšem skvělým reflexem dokázal vytěsnit míč na roh. Stejný hráč se ocitl v šanci v sedmašedesáté minutě, to mu ale rána vůbec nesedla a Berkovec si tak mohl na míč počkat přesně v místě, kde se nacházel. Pět minut před koncem normální hrací doby měl čistou gólovou možnost na kopačce Pospěch, jenž ale tváří v tvář Daňkovi selhal.

A Slavia této zahozené příležitosti litovala, už o tři minuty později totiž inkasovala rozhodující gól z kopačky Javorka. Sandro z pravé strany poslal balón před branku, kde už ho jen lehce nadzvedl nad Berkovce záložník domácích s číslem 20 na zádech a získal pro Budějovice tři body.

Autor: Michal Hruška

Komentáře (13)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
vanGomm

X.

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
Sw!fty

Budějovice si s jalovou Slávií poradí a vyhrají 1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Pre jalobou slavii a Budejovice dostaly o 16 branek víc

Reagovat
Fingulka

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Tomtaf

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

tip 2..0:1

Reagovat
Sotuen

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

budějovice jedeme tip 3:1

Reagovat
Mustafa

Nahrávku na branku z pravé strany poslal Hudson a ne Sandro.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele