24. kolo
08.04.2012 17:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

FC Hradec Králové - Baník Ostrava 0:1

Baník po čtyřech kolech znovu vyhrál na hřišti soupeře, podruhé letos porazil Hradec a už je opravdu nadosah příčce zaručující udržení se v lize. Hradečtí podruhé nedokázali skórovat, boje o sestup se jich však příliš netýkají a můžou se v klidu připravovat na další kolo.

Hradec se ujal otěží zápasu a po čtyřech minutách se mohl dostat do vedení. Jen kdyby Holeš střelou z rohu šestnáctky nerozvlnil síť zvnějšku. Příležitost tak dostal Baník po diskutabilním kontaktu Hochmeistera s Gregušem, který z následné penalty poslal brankáře ke druhé tyči. Od té chvíle se na rozhodčího snášela jedna nadávka za druhou a nepomáhaly tomu ani další více či méně sporné momenty pískané pro Baník.

Největší vlnu nevole tak vyvolala situace z 27. minuty, kdy ránu Hochmeistera dorazil Dvořák z těsného ofsajdu a domácí se tak radovali jen pár sekund. Nalomení domácí už do poločasu žádný nebezpečný centr nevymysleli a do šaten šli s gólovým mankem.

To se mohlo změnit už po třech minutách od změny stran, kdy Fantiš našel na malém vápně Vašendu, který ale nedostatečně tečoval a branku netrefil. Hradec zahrozil v 57. minutě, kdy Šisler z dálky prověřil pozornost Baránka, který měl problémy, aby alespoň vyrazil.

Bohužel pro domácí to byl také poslední zjevný záchvěv jejich snahy alespoň o vyrovnání. Naopak ještě v samém závěru mohl svou druhou trefu přidat Greguš, když se díky nedůrazné obraně mohl opřít do half-voleje před Koubkem, kterého museli po solidním zákroku bolet ruce.

Autor: Josef Gvoždiak / idnes.cz

Komentáře (29)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

X2... asi remiza... Banik hral proti Plzni dobre

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
Kepy_FCB

Reagovat
ryzskej

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
vanGomm

Pro Ostravu jsou už remízy v boji o záchranu málo a vzhledem k tomu,že je v dalším kole čeká Liberec,Tak by měli v Hradci vyhrát.Tip 2.

Reagovat
smazaný uživatel

2:1 Pavel Černý,Pavel Dvořák,Davor Kukec

Reagovat
Tomtaf

3:1

Reagovat
Devil

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
OtecJaJ10

Ok Baníčku, srandy bylo dost, teď už začneme zase sbírat ty body

Reagovat
smazaný uživatel

Baník musí tip 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1 jako minulou sezonu! FCHK

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
Devil

Banik Zbrojovka

Reagovat
smazaný uživatel

Hradec bude chtít vyhrát 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Takže Votroci...vzpomínáte na pomezního Urbana...?2 ofsajdy..2 ukradené goly...ten druhý byl sic spornej,ale každopádně si na to všichni vzpomenou..takže HK má Baníku co vracet..."rozsekáme Baník 1:0

Reagovat
smazaný uživatel

A já se ptám,je snad cosi shnilého v české gambrinus lize?Na Baníku dva neuznaný regulérní góly,minulý týden vymyšlená penalta v Budějovicích(tam by se hrálo až do 100 minuty-dokud by ve vápně někdo neupad) a teď zase prohra doma a zase z penalty...Páni rozhodčí,prosím udržte trend odpískávání pokutových kopů v celé lize tak vehementně,jako to děláte proti Hradci!!!Liga bude atraktivnější a za celý ročník padne tam o 200-300 branek víc.Bude na co se dívat,fotbal bude atraktivnější...Nebude si nač stěžovat!V opačném případě-běžte laskavě do prdele...

Reagovat
smazaný uživatel

Líp to napsat nešlo Krolle ...zajímalo by mě zda by se pískalo kdyby tytéž fauly byly na nás

Reagovat
smazaný uživatel

Jasný,tak jako už se mi to zdá podezřelý...Ostrava za nic nemůže,ba za sebe musim říct,že stejně jako Budějovicím,bych přál záchranu i Baníku-je to jednoznačně prvoligovej tým s tradicí a z velkýho města-hodně fanoušků-zasloužili by si to...Na druhou stranu tenhle penaltovej nátlak proti Hradci ve dvou po sobě jdoucích zápasech se mi zdá vrcholně podezřelej a docela už i drzej.No nic Hradec stejně nesestoupí,na to už je pozdě,ale škoda,škoda...Bod z jihu tam už skoro byl,teď to jde kompletně na Moravu...Jako já mám pocit,že jsou v GLize týmy,kterejm by rozhodčí dvakrát po sobě penaltu na prohru nekopli pod nohy...ani omylem-a jsem o tom takřka přesvědčenej...Prostě si o tom myslim svý-ke škodě sudích-ty mají u mě v letošním ročníku pifku a to nejen ze zápasů Votroků-všeobecně velká bída a paní Damková,chcete-li pořádnej bič na tu chátru-znám někoho,kdo Vám jeden zvládne uplíst-pořádnej...Ostatně potřebovali by to jako sůl...Banda zmetků,hlavní a pomezní-to je jedno-jedna velká hromada z...ů

Reagovat
smazaný uživatel

Prohrát 2krát po sobě z pendy to je děs,na druhou stranu nemůžu bulet když nedáme gol...palec nahoru fanouškům z Ostravy za slušný fandění...porazíme Spartu,Boleslav a s Baníkem 2 krát na prázdno...škoda,musíme zabojovat na Slovácku at už je klid...

Reagovat
vanGomm

Já myslím,že Hradec je už zachráněn,protože jednak určitě všech 6 zápasů neprohraje a jednak si dovolím tvrdit,že na 14.místo bude i těch 27 bodů stačit.

Reagovat
cetto

To jsem se chtěl zeptat...asi mi něco uniklo, ale jaktože chytal Baránek?

Reagovat
smazaný uživatel

mrkni se na fchk.cz, na video z tiskovky a tam to látal popsal.... navíc na tiskové konferenci fantasticky zhodnotil utkání trenér Kotal, lépe to vyjádřit nešlo... nasrat se vším, ještě, že ten Berdych do prdele vyhrál.

Reagovat
FC Porto FC

nemůžeš to napsat?

Reagovat
smazaný uživatel

hradec by již měl být zachráněnej.ale,co dnes předváděli pánové v černém bylo opravdu zarážející.Adamánku kamaráde,tys to pos.al.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele