17. kolo
20.02.2012 18:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Sigma Olomouc - České Budějovice 0:0

Vstup do jarní sezóny mají za sebou také zbylé dva týmy. Z bezbrankové remízy se mohou radovat hosté, kteří na Hané ubránili bod. Sigma se z drtivého tlaku gólově prosadit nedokázala.

Důležité utkání dvou týmů namočených v sestupovém pásmu slibovalo mnoho věcí k vidění. Působení Řepky, Daňka či Krajčíka v dresu Dynama, ale i návrat Ordoše a trenéra Uličného do týmu Sigmy.

Zatímco hosté z Budějovic nastoupili po podzimních defenzivních problémech s novou obranou záměrně, v záloze domácích se nová jména objevila kvůli zraněnému Hořavovi a Rossimu. Sigma v úvodu diktovala tempo hry, přestože přechodová fáze vázla. Do šancí se domácí dostávali hlavně díky faulům Dynama a Heinzem zahrávaných přímých kopů. Do zajímavé pozice se po jednom z rohových kopů a Kučerově prodloužení dostal Ordoš, gól z toho ke smůle domácích fanoušků ale nebyl. Na druhé straně poprvé zahrozil až po dvaceti minutách hry nebezpečným volejem harcovník Otepka.

Nervózní úvod plný nepřesných přihrávek, ztracených míčů a bojovných střetů ukončila pohledná kombinace Dynama, na jejímž konci byla zahozená příležitost opět v podání Rudolfa Otepky. Ložená šance přišla i na druhé straně. Jirouš výborně zatáhl míč, nalákal na sebe pětici hráčů ve fialovém a vybídl ke skórování Heinze. Jeho šajtle ovšem nedokázala míč usměrnit do brány. Konec první půle se odehrál opět v režii domácích, ani jedna z pološancí se ale neujala a do kabin se šlo za bezbrankového stavu.

Mírný tlak domácích se ve druhé půli proměnil v modré peklo před Daňkovou bránou. K olomoucké převaze pomohla zpřesněná kombinace a snaha o hru po zemi. Dynamo se prakticky nemohlo vykopat za polovinu hřiště, ale snaze Sigmy chyběla přesná finální přihrávka o zakončení v podobě přesné střely ani nemluvě. K technickým dovednostem se domácím nedařilo přidat větší důraz ve vápně. Slibně vypadaly rány Kučery, Schulmeistera i Heinze, skóre ovšem nadále zůstávalo neměnné.

Zničehonic se krátce před koncem mohli dostat do vedení hosté. Javorkovu nebezpečnou hlavičku ale skvěle vytáhl Zlámal. Když se neujaly na druhé straně ani Ordošovy střely, pískl rozhodčí do píšťalky naposledy.

Dynamo vydolovalo důležitý bod v boji o záchranu. Sigma se dál trápí střelecky a bodů má na kontě stále velmi málo. Co do herního projevu však může být "John" Uličný spokojen. Jaro bude pro Olomoucké těžké, mimo sestupové příčky se dostanou až své střely zkrotí mezi tři tyče.

Autor: Martin Lavický / onlajny.cz

Komentáře (15)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0-1

Reagovat
Kepy_FCB

2

Reagovat
ryzskej

Pro sigmu hovoří vše... Takže 4:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Sigma 2-0 Budějovice

Reagovat
Tomtaf

4:1

Reagovat
tlaci

Už, aby to bylo nejvíc se těším. Řepka nejde naklonovat, 2:0

Reagovat
ryzskej

Řepka se tradičně vypíská

Reagovat
smazaný uživatel

remízka jako hodně zápasů v Gambrinus lize a 0:0 nejlíp

Reagovat
forma

Ta soupiska vypadá s Řepkou,Krajčíkem,Otepkou a Ondráškem docela dobře Tipuju že Budějky vyhrajou

Reagovat
smazaný uživatel

1:0 Sigma ma hrace co umi skorovat

Reagovat
smazaný uživatel

Tomáš Řepka!

Jen doufám, že souboje s Heiznem budou hlavně o fotbale a ne o nervech. I Markovi v poslední době nervy dost pochodovaly.

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Tak 1.půle chtěla hrát jak Sigma, tak i Dynamo a hra se mi líbila. 2.půle a Dynamo předvedlo trošku beton, ale Javorek měl docela velkou šanci. Zlatej bod. BUDWEIS!

Reagovat
smazaný uživatel

A vam se ten fotbal libil, pane Cipro ?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele