7. kolo
17.09.2011 18:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Slovan Liberec - Sigma Olomouc 1:1

Zápas na severu Čech musel bavit. Velké nasazení, dva rychlé góly, spousta šancí i červená karta pro Jana Nezmara hned v 15.minutě. Gambrinus liga je jednoduše letos opravdu ke koukání. Gólů mohlo padnout více, jenže domácí několikrát spálili velké šance a remizovali tak jen 1:1.

Do branky hostujícího týmu se podruhé postavila posila z italského Bari Zdeněk Zlámal. Ten se s Olomoucí vrátil na stadion, kde v minulosti také působil. Za Liberec totiž odehrál 44 zápasů.

Že by ho ale bývalí spoluhráči přivítali s otevřenou náručí, to se říct nedalo. Už ve druhé minutě si Breznaník šikovně pustil míč do běhu, ze kterého poslal přízemní pas skrz celé pokutové území do místa okolo penaltového puntíku. Tam stála hned dvojice špatně bráněných libereckých hráčů. Nakonec vypálil z první Jiří Štajner a krutý severní vítr zafoukal pro olomoucké velmi brzy.

Z bláznivho úvodu to nebylo všechno. Prakticky ihned po rozehrávce si vzal míč hostující Jan Schulmeister a ze vzdálenosti pětadvaceti metrů se opřel do balónu. Ten nabral západoevropskou trajektorii a vymetl šibenici za bezmocně poletujícím brankářem Bičíkem - 1:1.

Jen o minutku později ale mohlo být všechno znovu jinak. Jan Nezmar si vyskočil na stanradní situaci, kterou bleskově zakončil. Jeho hlavičku dokázal brankář Zlámal vytáhnout alespoň na břevno.

A stejný hráč ještě jednou, i když méně fotbalověji. Jan Nezmar si totiž v 16.minutě špatně zpracoval míč, který přikopl do běhu Janu Navrátilovi. Situaci musel řešit zatáhnutím unikajícího útočníka Hanáků a jako poslední liberecký hráč byl po zásluze vyloučen.

I přesto byli Severočeši nebezpeční. Fleišman v důrazném souboji obral o balón Kučeru a Michal Breznaník napálil břevno.

Také po změně stran to byli znovu domácí, kteří vystrašili netradičně do oranžové oděnou Sigmu. Štajner dal dlouhý centr na zadní tyč hostující branky, kde v hodně obtížné pozici ještě dokázal vrátit balón před bránu Breznaník. Hlavička Gebre Selassieho z pár kroků mířila však jen do míst, kde stál Zlámal.

Deset minut před koncem dostal střídající Vojtěch Hadaščok lahůdkovou přihrávku, jenže jako gurmán se neprojevil. Místo lehkého smlsnutí si vylámal zuby, když osamocený pálil jen do vyběhnuvšího Zlámala.

Olomouc tak stejně jako v minulém kole proti Plzni nevyužila dlouhou přesilovku, která tentokrát trvala pětasedmdesát minut. Byl to totiž paradoxně Liberec, který i v desíti útočil a byl nebezpečnější. Podruhé se ale neprosadil a doma tak remizoval 1:1.

Autor: Filip Horký

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

tip X... 1:1

Reagovat
staimy

Jako Liberečák, věřím Liberci a doufám, že na stadionu uvidím 4 góly a minimálně tři z toho budou v síti soupeře . Tip 3:1

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

Slovan Liberec 2 - 1 Sigma Olomouc

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele