2. kolo
06.08.2011 18:00 CET
2 : 1
(2:0)

Reportáž

Slovan Liberec - Slavia Praha 2:1

Liberec potvrdil roli jasného favorita, zdolal Slavii 2:1 a posunul se v tabulce na páté místo. Slavia má po dvou kolech stále v kolonce bodů nulu a je čtrnáctá. Liberec už po první půli vedl 2:0, když se trefili Gebre Selassie a Rabušic, za sešívané pak už jen z penalty snižoval Pospěch.

Liberec si lepší start do utkání přát nemohl, už ve třetí minutě se totiž dostal do vedení. Na Breznaníkův centr od rohového praporku si naskočil český reprezentant Gebre Selassie a hlavou o zem otevřel skóre zápasu. V sedmé minutě se poprvé osmělila také Slavia, z hranice šestnáctky však z dobré pozice trefil jen spoluhráče Petráka.

O tři minuty později tu byli s další nebezpečnou akcí hosté, Hlouškův centr ovšem před Pospěchem na poslední chvíli přizvedl stoper Polák a zachránil Slovan od inkasované branky. Hrál se zajímavý fotbal na obou stranách, oba týmy se snažily útočit a z toho plynul i nadstandardní počet gólových příležitostí. Tu další měl liberecký stoper Nezmar, hlavou však poslal míč nad branku.

Slavia nehrála špatně, ve dvaadvacáté minutě se po hezkém centru Koreše dostával do tutovky Janda, na malém vápně však na míč nedosáhl. I Jiří Štajner mohl zažít další gólovou radost, přihrávku Breznaníka ale hlavou nevyužil. Ve třiatřicáté minutě dostal ideální přihrávku za obranu rozběhnutý Vlček, z úhlu prudce vypálil, Bičík si však svou zadní tyč pohlídal a vynikajícím reflexem šanci Slavie zneškodnil.

Sedm minut před přestávkou vedl Slovan 2:0, Šuralův nízký centr prodloužil na přední tyči Michael Rabušic a rozvlnil síť za zády Hanuše podruhé. Ještě do poločasu mohl zvýšit Šural, jenže ve skluzu na kulatinu nedosáhl.

I druhý poločas přinesl velkou porci zajímavých možností, nejprve se v obrovské příležitosti ocitl Šural, střelu ovšem totálně zkazil. V padesáté deváté minutě na hřiště přišel slávistický útočník Pospěch a okamžitě po jeho vstupu na zelený pažit se hra sešívaných zvedla. Jen dvě minuty byl Pospěch na trávníků, když se mohl prosadit poprvé, to však ještě zamířil nad.

V šedesáté čtvrté minutě už to však přišlo, v pokutovém území fauloval Fleišman Jandu a kopala se sporná penalta. Tu Pospěch proměnil a naděje na první body v sezoně pro hostující tým ožila. Hlavou po rohovém kopu ji mohl ještě zvýšit Kaufman, trefil ale jen střed branky.

Poslední šanci Slavie měl na kopačce znovu aktivní Pospěch, když se obtočil kolem Poláka a mířil přesně k tyči, tam však byl pozorný Bičík včas. Liberec tak zdolal Slavii 2:1 a navazuje na dobrou podzimní formu, v prvním kole totiž přehrával mistrovskou Plzeň. Slavie je bez bodu na čtrnácté příčce.

Autor: Michal Hruška

Komentáře (17)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Liberec v Plzni bral bod..Slávia prohrála z Bohemkou takže jasná 1

Reagovat
vanGomm

Ano zní to logicky,ale kdyby vždy takto končily výsledky zápasů,tak sázkovky nejspíš zkrachují.A jelikož dál fungují,tak ty výsledky takto jasně nekončí..Tím nechci říci,že Liberec nevyhraje.

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

Slavii ceka dalsi neprijemny souper....tezko odhadovat..podle me to vychazi na domaci a Slavia opet prohraje..maximalne remiza...ale spise jednicka...tip 10 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Aspoň bod pro Slavii. Tip 1:1.

Reagovat
Tomtaf

0:0

Reagovat
Losinho

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

Liberec naváže na výkon s Viktorkou a zaslouženě vyhraje.

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
Stenlykubik

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Liberci to v přípravě padalo, a dnes to se Slávií potvrdí a vyhraje 3:1 (Štajner, Breznaník, Nezmar - Vlček).

Reagovat
smazaný uživatel

videl bych to na 0

Reagovat
smazaný uživatel

Uvidíme bude pro nás ( SKS ) těžký zápas ale snad bodík bysme mohli přivést do Prahy TIP : 1-1

Reagovat
partaS

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Liberec zvítězí na 45 % ,na 30 % remíza a na 25 % zvítězí Slavie .

Můj tip : 2 - 1

Reagovat
smazaný uživatel

Slavia to opet neustala a je porad bez bodu..za to Liberec

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele