4. kolo
21.08.2011 17:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Sparta Praha - FC Hradec Králové 1:0

Sparta ani ve čtvrtém kole neztratila body, tentokrát si poradila s Hradcem. V utkání padl jediný gól a vítězství pro domácí fotbalisty zařídil v sedmnácté minutě Jakub Mareš. Letenští, které čeká ve čtvrtek klíčová odveta 4. předkola Evropské ligy, vévodí tabulce s dvoubodovým náskokem.

První poločas patřil sparťanům, kteří si vytvořili nejvíc šancí. První vážnější přišla v 11. minutě, kdy ze tří metrů nedokázal trefit bránu Václav Kadlec. O šest minut později se už domácí mohli radovat z první branky, kterou přízemní střelou vsítil Mareš. Hosté se nezalekli a v 20. minutě poprvé zahrozili, když se Zelený prohnal okolo Mareše. Sice byl faulován, ale rychle se z trávníku zvedl a pokračoval ve své akci, která skončila Zeleného upadnutím v pokutovém území. V 27. minutě poslal krásný centr na Kweukeho hlavu Matějovský, Kweuke trefil pouze boční síť. Tentýž hráč se dostal do další šance pár minut před koncem prvního poločasu. Ale ani tentokrát neuspěl, když špatně trefil ze dvou metrů míč a poslal ho jen do hradecké tyče.

Po změně stran přišla první největší šance hostů v 53. minutě, kdy Štěpán přihrál Dvořákovi. Ten však bez přípravy střílel do boční sítě. V 74. minutě se do akce dostali domácí. Matějovský posunul míč rozeběhnutému Podanému, který střelou z úhlu hostujícího brankáře Koubka nepřekonal.

V 80. minutě se odehrál krásný moment zápasu, když z pětadvacetimetrové vzdálenosti tvrdou ránou napálil tyč kapitán hostujícího mužstva Fischer. Brankář Sparty Švenger, jenž nahradil jedničku Blažka, se natahoval marně. Do konce utkání se už nic podstatného neudálo, a tak sparťané zaslouženě slaví vítězství 1:0.

Autor: David Křížka / onlajny.cz

Komentáře (21)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:2-Kweuke,Juhar,Pamic,-Stepan,Dvorak

Reagovat
smazaný uživatel

3:0 (Kweuke, Kweuke, Sionko)

Reagovat
Tomtaf

4:2

Reagovat
smazaný uživatel

Sparta bude muset sebrat vsechny sily do odvety LM....mohla by byt remiza s bojovnym Hradcem...tip X 1:1

Reagovat
vanGomm

Asi překlep Sparta bojuje o EL.Ovšem jinak souhlas,že to s Hradcem nebude asi před odvetou předk.EL snadná záležitost.Tip HX (výhra Sparty o gól),možná dokonce i X.Hradec je totiž v lize specialista na pokažení tiketu.

Reagovat
smazaný uživatel

jj preklep sorry..mel jsem na mysli EL

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Jako že fandím Hradci,tak na Spartě v moc dobrej výsledek nevěřim.Na Letný se nikdy Hradci nedařilo a co vím,tak snad za celou dobu tady udělal Hradec jen bod?Takže to vidím na výhru Sparty.Netroufnu si tipnout o kolik,ale Hradec tady nic neudělá.Navíc Sparta to co předvedla v Rumunsku-to byl jeden jedinej zápas blbec,kterej občas postihne každej manšaft,v neděli to zas bude mašina.Alespoň já ty obavy mám.Hradec pro změnu předvedl v zápase s Libercem strašidelnej druhej poločas,kterej moc optimismu do žil HK fandů nevlil...

Reagovat
smazaný uživatel

kroll:nejde jinak než souhlasit...ale zároven musime věřit v jakýkoliv zázrak.... ...příští týden Votroky čeká důležitější bitva...

Reagovat
smazaný uživatel

K bilanci na Letné: 20 zápasů v 1.lize, bilance: 18-1-1, skóre: 62:14, remíza v ročníku 1965/66 (3:3) a jediná výhra v ročníku 1972/73 (2:3). Dnes třetí bodový export do Hradce, tip: 1:1.

Reagovat
smazaný uživatel

dvojka jasná

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
twl

Blažek dnes chytat nebude....... takže jak všichni víme ostatní golmani sparty dělají chyby...a ani kurz.....na spartu se mi nelíbí...... kurz :1:30......sparta remíza jako vyšitá

Reagovat
smazaný uživatel

chtěl jsi říct všichni,ale Bláža nejmméně

Reagovat
Petr325

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Vidim že nejsem sám kdo věří na zázraky.... ...je to kulatý,stát se může cokoliv

Reagovat
smazaný uživatel

Pěknej a zajímavej zápas!Hradec potěšil sympatickým výkonem,Sparta měla víc ze hry(dvě tyče) a vyhrála zaslouženě!Neva,nečekal jsem zázrak,HK hrál líp než doma s Libercem,ale Sparta je Sparta...Pěknej fotbal celkově-ve čtvrtek budu fandit Spartě jak ďas,aby vyřadila Rumuny!!!Chci vidět Spartu v EL a Plzeň v LM!!!Jedem lidi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

"a tak sparťané zaslouženě slaví vítězství 1:0."

já bych zase tak ani neřekl

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele