27. kolo
27.04.2012 20:15 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Sparta Praha - Sigma Olomouc 1:0

Fotbalisté Sparty po dvou zaváháních konečně zabrali, když v předehrávce 27. kola Gambrinus ligy zdolali Olomouc 1:0. Výhru domácích zařídil ve 30. minutě kamerunský střelec Kweuke. Sparťané se tak alespoň na jeden den přiblížili vedoucímu Liberci na rozdíl jednoho bodu. Severočeši mají zápas teprve před sebou, v sobotu se představí v Českých Budějovicích.

Sparta začala zápas aktivněji, Sionko se v úvodu dostal do dvou zajímavých příležitostí. Ale kdo si vytvořil první gólovou šanci, byl tým Olomouce. Díky špatné rozehrávce domácího Brabce se míč doplachtil k Ordošovi ve vápně, který obehrál obránce a vypálil tvrdou ránu na brankáře Vaclíka, ale ten jeho pokus vyrazil do bezpečí. O minutu později kontrovali domácí, na pravý centr Přikryla si naběhl Hušbauer a ten hlavičkou nedokázal překonat Zlámalovu branku, míč skončil v brankářově náruči.

V 30. minutě otevřel skóre sparťanský kanonýr Kweuke, jenž si v šestnáctce dobře zpracoval dlouhou Brabcovu přihrávku a následnou tvrdou střelou vstřelil gól. Ani dvě šance sparťana Krejčího a následně Kweukeho střela v závěru poločasu nevedly ke zvýšení na 2:0. Oba týmy tak odešly do svých šaten za stavu 1:0 pro domácí.

Po změně stran se o vážnější příležitost ke skórovaní branky postarali domácí. V 50. minutě po Pamičově krásné přihrávce zakončoval v ideální pozici Krejčí, přesto nevyužil stoprocentní šanci a sparťanský mladík mířil nad.

Nevyužitou šanci domácích mohli o čtyři minuty později potrestat fotbalisté Olomouce. Navrátil sprintoval sám na Vaclíka, pokusil se míč poslat na zadní tyč, ale domácí brankář si dobře vyběhl a střelu zblokoval. Hanáci byli blízko k vyrovnání i v 84. minutě, kdy však soupeřův nápor sparťanská obrana přečkala. V ideální pozici se k hlavičce nedostal Klesnil a vzápětí nebezpečně centroval Schulmeister.

Sparťané měli ve druhé půli několik možností, jak jít do dvoubrankového vedení. Se střelami Přikryla, Matějovského a dělovkou Kweukeho si však poradil olomoucký brankář Zlámal. Zápas tak skončil výsledkem 1:0 pro Spartu.

Autor: David Křížka / čtk, onlajny.cz

Komentáře (22)

Přidat komentář
smazaný uživatel

tip 2:1-přání 0:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
ryzskej

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

Jsou to Kur...y ta Sparta, že nenechají hrát Kubu Podaného. To nikdě jinde jen v naší posr...né lize funguje!!! Tenhle zápas bude i motivačka pro Tomáše Přikryla a Vencu Jílka, tak doufám že Sigma vyhraje 0:2!!! GO SIGMA GO!!!

Reagovat
smazaný uživatel

On by ani nehrál kdyby jsi byl takovej rozumbrada na kterýho si hraješ tak by jsi to věděl po přečtení rozhovoru s gottwaldem

Reagovat
smazaný uživatel

hraci co sou na hostovani vetsinou maji v ty smlouve ze nehraji proti klubu kterej je vlastni tak nevim co valis ze je to jenom v nasi lize:D

Reagovat
diastan

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Tomtaf

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

Sigma neprohraje

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Losinho

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

Ten Kadlec je furt nemocný? Nechtělo by to změnit lékaře?

Reagovat
smazaný uživatel

Podle výsledků předššlých, vždy Sparta po prohře 2:0 vyhrála. Takže tipuji 3:1.

Přál bych si ale 1:3 :))))

Reagovat
Sotuen

už kvůli evropské lize pustí olomouc spartě body . tip 2:0

Reagovat
7kaka7

To je blbost jakej závazek má ted Sparta vuči Olomouci , proč by jí měla pouštět finále ?

Reagovat
naheCZ

2:2

Reagovat
bruchy

1-0

Reagovat
smazaný uživatel

musi vyhrat sigma

Reagovat
smazaný uživatel

Ubohá návštěvnost

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele