12. kolo
30.10.2011 10:15 CET
1 : 4
(0:2)

Reportáž

Viktoria Žižkov - Slovan Liberec 1:4

V dopoledním utkání zvítězil Slovan Liberec na půdě Viktorky Žižkov 4:1 a dotáhl se bodově na Plzeň. Severočeši si vytvořili podmínky k hladkému vítězství na konci prvního poločasu, kdy vstřelili dvě branky. Ve druhém poločase sice snížil Böhm, ale následně hosté přidali další dvě trefy. Dvakrát se mezi střelce zapsal Breznaník.

Na Žižkově se začalo v tradiční čas, od čtvrt na jedenáct a domácí byli v úvodu hodně při chuti. Liberečti se nestačili ani rozkoukat a David Kalivoda mohl vstřelit první branku zápasu, z dvaceti metrů však těsně minul. Hra se ale začala vyrovnávat a Liberec začínal čím dál více hrozit. Ve 25. minutě vyhrál minisouboj mezi Šuralem a brankářem Vaclíkem druhý jmenovaný a dobrým zákrokem udržel nerozhodný výsledek. Zlomem celého utkání byl závěr prvního poločasu. Ve 42. minutě měl na kopačce vedoucí branku Böhm, jenže Bičík jeho ránu vyrazil nad břevno. Následně platilo staré pořekadlo nedáš-dostaneš, Šuralův přízemní centr našel Breznaníka, který v poklidu poslal Liberec do vedení - 0:1. Ovšem to nebylo vše! Hned za minutu zvýšil liberecké vedení Rabušic, kterého kolmicí vyslal do zakončení Štajner. Rabušic nasadil Vaclíkovi jesličky a po prvním poločase to bylo 0:2.

Pražané si v šatně řekli, že zápas rozhodně nevzdají, a hned na začátku druhého dějství měli velkou příležitost na snížení. Po centru Starého scházely Böhmovi před prázdnou brankou centimetry. Zhruba za dalších deset minut už se domácím podařilo skórovat! Kadeřábek přihrál Böhmovi a ten se konečně trefil - 1:2.

Viktoriáni vycítili šanci na bodový zisk a nadále byli lepším týmem. Obrana Severočechů se musela mít na pozoru zejména před Böhmem a Folprechtem. Nicméně šance na remízu či dokonce výhru vzaly za své dvacet minut před koncem. Slodowy fauloval ve vápně Breznaníka a sudí Příhoda nařídil pokutový kop. K penaltě se postavil zkušený Jiří Štajner a vrátil Liberci dvoubrankový náskok - 1:3.

Žižkovští následně rezignovali a do konce zápasu si nechali vstřelit ještě jednu branku. Další povedený Šuralův centr dopravil do sítě hlavou Breznaník - 1:4. Pro něj samotného to byla zároveň druhá branka v zápase. Tento výsledek vydržel až do konce, byť měli dobré šance Bodeček a Nestorovski. První hlavičkoval mimo, druhý přehodil Bičíka i s brankou. Liberec vyhrál na Žižkově a bodově se dotáhl na Plzeň.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.cz

Komentáře (13)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:3-Stajner,Breznanik,Rilke

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Zizkov bude hrat o sestup..tip 2..0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Žižkov 0:3 SLOVAN

Reagovat
smazaný uživatel

1:4

Reagovat
risk je zisk

Reagovat
vanGomm

Liberec má kvalitnější tym.Když dokázal vyhrát na Spartě,tak by to měl zvládnout i se Žižkovem.I když...Přesto tip 2.

Reagovat
smazaný uživatel

Liberec je určitě tým z top 5, který může ještě pomýšlet na titul, náskok Sparty z podzimu na jaře nemusí nic znamenat, výhra hostí 0:2

Reagovat
Tomtaf

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

Můj tip :

1:2

Reagovat
Veselac

tip 2, 0:1 ale nebude to lehké utkání pro Liberec....

Reagovat
smazaný uživatel

Mě sere že Breznaník není Čech

Reagovat
Ranoth

mne sere ze este neni v repre

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele