10. kolo
28.09.2013 17:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Olomouc porazila také Brno a pomalu se tlačí do horních pater

Moravské derby dlouho nenabízelo nikterak ofenzivní podívanou, rozhodující moment přišel až po hodině hry, když se prosadil Michal Ordoš a zařídil tak Sigmě další tři body. Výhru nad Zbrojovkou ještě potvrdil Adam Varadi.

Hosté, posílení výhrou nad Znojmem, začali o poznání aktivněji a po šesti minutách měl první nebezpečnou příležitost Skalák, ovšem zamířil jen do připraveného strážce olomoucké branky! Ten samý hráč měl další šanci po půlhodině hry, ale to mu pro změnu skočil do zakončení obětavý Koutný a z nadějně vyhlížející akce tak opět nic nebezpečného nevzešlo.

Hanácké mužstvo se začalo více dostávat ke slovu až po obrátce. Javůrkovu střelu však Hladký za svá záda nepustil a domácí se nedočkali ani vzápětí, kdy to zkoušel pro změnu Doležal, ovšem hlavou mířil nad branku. Po hodině hlavičkoval Ordoš, jeho pokus se od tyče odrazil k Doležalovi, kterého Pernica zastavil ve vápně jen za cenu faulu a sudí Jech správně ukázal na pokutový kop, ovšem brněnský obránce viděl pouze žluté napomenutí! Odpovědnost vzal na sebe Ordoš, ale nedobře umístěným pokusem na Hladkého nevyzrál!

Vysoký kanonýr však o chvíli později svoje zaváhání napravil, když do sítě poslal centr střídajícího Navrátila - 1:0! Hosté se pokusili s přicházejícím závěrem posílit ofenzivní vozbu příchodem Markoviče, ovšem mimo územní převahy si žádné nebezpečné akce nevypracovali. Sigma se mezitím zatáhla a k tomu se soustředila na rychlé kontry. Jeden takový nevyužil Varadi, následně si však bývalý hráč Plzně nebo Ostravy z další akce Hladkého obhodil a zvýšil na 2:0.

Autor: Jiří Vojík / fotbal.idnes.cz

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

tip 1...2:1

Reagovat
vanGomm

Tip X.

Reagovat
vitecek15

Rad bych videl vyhru Sigmy, samozrejme budu na stadione fandit, ale mam takovej pocit, ze zitra to proste nevyjde. Ne, ze bysme prohrali, ale ani si nemyslim, ze Brno nejak prehrajeme. Misto Varadiho bych na hrotu chtel videt Dolezala (byt Adam podal na Bohemce velice solidni vykon). Bude to trapeni, takze remiza. 0:0 nebo 1:1. Prinejhorsim 2:2.

Reagovat
monty25

1:1

Reagovat
mario23

Olomouc to urve a zvítězí 1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele