28. kolo
10.05.2014 18:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Liberec porazil Teplice a je blízko Evropské lize

Liberec zvládl přímý souboj s Teplicemi a po výhře 2:1 drží čtvrté místo s náskokem dvou bodů. Hosté tak nenavázali na skvělé představení proti Spartě a získat Evropskou ligu už bude hodně složité. Slovanu totiž stačí ve zbývajících dvou kolech získat jediný bod.

Domácí Slovan se do Teplic pustil hned od úvodní minuty, kdy bylo před Grigarem pořádně rušno. Frýdek dokonce teplického brankáře překonal, ale sudí branku kvůli hraní rukou neuznal. Pak se hra přeci jenom uklidnila a další zajímavý moment byl k vidění až ve 22. minutě. Pavelka povedenou levačkou vymetl šibenici a Liberec vedl ve šlágru kola 1:0.

O několik minut později mohlo být na domácí straně ještě veseleji, ale Budnik zamířil jen do připraveného Grigara. Na druhé straně se předvedl i Hroššo, když zneškodnil ostrý pokus Litsingiho. Obrana Liberce si Litsingiho "varování" nevzala k srdci a teplický tahoun ještě do přestávky vyrovnal. I když nutno podotknout, že nebýt hrubého zaváhání Hrošša, branku by nejspíše nedal. Hroššovi vypadl míč z náruče a Litsingi jeho zaváhání chladnokrevně potrestal - 1:1.

Po změně stran se tedy začínalo "od nuly". Diváci U Nisy ale na další branku nečekali dlouho. V 57. minutě nedosáhl na centr Klimpl a Dzon Delarge hlavou znovu zajistil liberecké vedení - 2:1. Liberec vzápětí kontroloval hru a Teplice do ničeho výraznějšího nepouštěl. Naopak čtvrthodiny před koncem pořádně protáhl Grigara Pavelka. Až v 84. minutě se Teplicím naskytla možnost opětovného srovnání. Hlavičku Vachouška ale fantasticky zlikvidoval Hroššo, jenž tak částečně napravil předchozí hrubé zaváhání.

Hlavní sudí nastavil ještě čtyři minuty, během kterých bylo domácím pořádně horko, nicméně střela Matuly skončila v náruči Hrošša a tím utkání skončilo. Liberec má Evropskou ligu na dosah.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
vanGomm

Tip X.

Reagovat
smazaný uživatel

1:2 bez Rybalky to bude težky pro Liberec

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:2 vzhůru do EL

Reagovat
REPLIKATOR

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:7 FK TEPLICE -PERLA SEVERU

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Beči

To snad není možné Já fakt už nevím co říct, Teplice si to vždycky poserou sami .. A do EL nakonec opět postoupí Liberec s nekoukatelným fotbalem ... Myslím že skóre 35:45 vypovídá za vše ... Ach jo, nedokážu to pochopit ...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele