24. kolo
14.04.2014 17:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Zbrojovka Brno - Sigma Olomouc 2:0

Zbrojovka Brno si poradila s Olomoucí rozdílem dvou gólů a posunula se na průběžnou desátou příčku. Naopak celek z Hané je dvanáctý. Velký večer prožil obránce Jan Malík, který vstřelil svůj premiérový gól.

Brno se od úvodních minut dralo do útoku a mohlo se již po sedmi minutách dostat do slibného vedení. Roman Fischer si narazil míč s Hyčkou a pokusil se přelobovat vyběhnuvšího brankáře Zdeňka Zlámala. Na jeho stranu se ale přiklonilo břevno, od něhož se míč odrazil. Sigma Olomouc se vzadu opravdu dost trápila a centrovaný míč od Pavla Zavadila ještě hlavičkoval Petr Buchta. Brankář Zdeněk Zlámal však na poslední chvíli stihl zareagovat a míč vyrazil. Střílející Jiří Skalák už obranu před sebou neprostřelil.

Jan Schulmeister se do útoku hrnul příliš aktivně a po útočném faulu mu nebylo dovoleno ve hře pokračovat. Sigma pomalu začala sbírat odvahu a například hlavička Adama Varadiho z rohového kopu se jevila jako velmi zajímavá. Nakonec se však stočila na boční síť. A na dlouhé minuty to bylo opět to nejzajímavější, co jsme v Brně viděli. Až pár minut před koncem si po zajímavé akci rozuměl Kroupa s Aloisem Hyčkou a ten napálil míč do tyče za zády brankáře Zdeňka Zlámala!

A ještě jedna akce do konce první půli. Opět aktivní Brno svého soupeře zatlačilo až před vlastní pokutové území, v jeho blízkosti kombinovali Skalák s Hyčkou a míč se dostal až ke Kroupovi, jehož fantastickým zákrokem zastavil pozorný Zdeněk Zlámal. Brankář Zlámal musel děkovat, že sudí Nenadál ukončil první půli, protože dnes si na nedostatek práce rozhodně stěžovat nemohl. Velká šance pro Aloise Hyčku se urodila o pár minut později, když útočník svedl rychlostní souboj se Zlámalem. Šel právě na olomouckého brankáře sám, byl ale o pár vteřin pomalejší, než by bylo potřeba.

Po další nepříliš pohledné dvacetiminutovce se Brno dostalo k zajímavé situaci, protože Roman Fischer byl faulován a k míči se postavil kapitán Pavel Zavadil. Ten si vzal krátký rozběh a přesto, že mířil z volného přímého kopu do míst, kde Zlámal stál, jeho střela byla natolik přesná a razantní, že se Brno ujalo kýženého vedení!

Srovnání se z pohledu Sigmy nekonalo, protože Pavel Dreksa tečovanou hlavičkou míč do sítě nedostal. Naopak se to povedlo protihráčům. Jiří Skalák se vydal střídat, na jeho místo přišel do hry mladík Jan Malík a povedlo se mu výjimečné entrée. Střídající David Pašek se uvolnil, poslal dopředu pas a ten do sítě dostal právě novic Malík! Sigma opět padla, navíc se za celou druhou půli téměř nedostala k vážnému ohrožení domácí brány.

Autor: Ondřej Pražák / onlajny.cz

Komentáře (13)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tohle utkání bude moc důležitý. Zbrojaři musej vyhrát za každou cenu, ať mají istotu ligy i pro příští sezonu.

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0, málo šancí, gól z rohu. Jinak, neměla Sigma teď náhodou být v semifinále Ligy mistrů? A dojít do finále?

Reagovat
smazaný uživatel

dneska to nebudou gólový žně....ale SIGMA to ukope zbrojovka je ještě marnější než my ...1:2

Reagovat
Cumel

Jojo...jasný Bez střeli na bránu...do Brna nikdo marnější než Sigma letos nepřijel

Reagovat
Bagr007

Slávie a Baník...těm nemůže v lize konkurovat nikdo

Reagovat
OtecJaJ10

Plichta, 0:0

Reagovat
Lahvac-CZ

Reagovat
PaulinhoTheGunner

Zcela zaslouženě Mohlo to skončit klidně 5:0 :)

Reagovat
smazaný uživatel

Udělala mi radost, Zbrojověnka moja!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele