17. kolo
21.02.2015 17:00 CET
2 : 2
(2:0)

Reportáž

FK Mladá Boleslav - FC Hradec Králové 2:2

Mladá Boleslav na domácím stadionu velmi dobře začala a po poločase vedla nad Hradcem Králové už o dvě branky, ale nakonec jí ani ty nestačily na tři body. Zápas dvou zcela rozdílných poločasů skončil remízou, protože v tom druhém stříleli branky už jen domácí.

Mladá Boleslav dlouho vedla nad svým konkurentem z Hradce Králové, ale nedala si pozor a v druhé půli o dva body přišla. Už v sedmé minutě se domácí dostali do vedení díky Michalu Ďurišovi, kterého doplnil ve 45. minutě kolega Lukáš Magera. Po hodině hry vykřesal naději hostům Pavel Dvořák a Hradec Králové začal opět hrát. Nakonec ze svého tlaku vytěžil remízu střídající útočník David Vaněček II., který se prosadil dvě minuty před koncem zápasu!

Už po třech minutách se domácí dostali k prvnímu vážnějšímu zakončení. Ďuriš se dostal k míči a viděl ve vápně nabíhajícího Skaláka, který ve vápně vystřelil. Míč ale zamířil mimo a brankář Koubek mohl být v klidu. Michal Ďuriš si vše vynahradil o pár vteřin později, když kombinoval s Tomášem Wágnerem, ten mu míč vrátil a střelec Mladé Boleslavi přízemní střelou poslal míč do brány - 1:0.

Domácí byli jasně aktivnější a Hradec Králové se dlouho nemohl dostat do tempa. Po patnácti minutách střela Petra Mareše z hranice velkého vápna skončila těsně nad bránou gólmana Hrušky! Domácí se dostali do zajímavé střelecké pozice také po pětadvaceti minutách, když Skalákův napůl střílený centr na zadní tyč těsně minul hlavu střelce Tomáše Wágnera. Toho hledal také Skalák, který ale načasoval svou nahrávku až moc rychle, takže ji Wágner nedostihl včas. A pět minut před koncem první půle se dostal do další zajímavé akce Ďuriš, který ale nevypálil přesně.

V první minutě nastavené první půle se domácí fandové mohli radovat podruhé. Na rozdíl dvou branek totiž zvýšil Lukáš Magera. Ten si naskočil na dlouhý centr Bořila a hlavou se trefil přesně k tyči - 2:0 pro domácí.

Do druhého poločasu už nenastoupil v dresu domácích Pavel Čermák, kterého vystřídal mladý útočník David Vaněček II. A jeho příchod nakonec byl pro vývoj utkání hodně důležitý. Dvě minuty po změně stran Wágnerova střela v pokutovém území mířila těsně vedle. Bylo ale jasné, že Hradec Králové je ve druhém poločase mnohem nebezpečnější a jeho chuť vstřelit alespoň jednu branku byla evidentní. Hráči lépe napadali a v obranné činnosti byli důraznější. Tlak Hradce Králové byl odměněn poté, co krásnou kombinační akcí hosté rozebrali obranu domácích a na konci byl Pavel Dvořák - 2:1 a malá jiskřička naděje stále žila.

V následujících minutách tempo hry opět trochu uvadlo. Dvacet minut před koncem Bořil obešel dva protihráče a chystal se centrovat, ale nepřesně. O minutu později Šísler odcentroval do vápna, ale brankář Koubek celou situaci pohlídal. Ten se do věci musel vložit také o chvíli později, když se domácí hráči pokoušeli dostat vší silou míč do brány. Deset minut se do další dobré šance dostal Halilović, ale jeho střela šla trestuhodně nad.

Hostující tým se nakonec přeci jen dočkal zaslouženého srovnání, když dvě minuty před koncem utkání Adrian Rolko hlavičkoval po rohu. Po jeho zakončení se míč dostal zpět na vápno, kde byl připraven pohotový David Vaněček II., který míč nadvakrát dostal do brány! Hradec je sice stále poslední, ale za dnešní výkon se rozhodně stydět nemusí.

Autor: Ondřej Pražák / onlajny.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
JeséRodriguez

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

V sestavě Hradce máte chybu. Hrál Aleš Čermák, Pavel Čermák už ani není v Hradci. David Vaněček ve 46 minutě vystřídal Černého a Aleše Čermáka vystřídal v 84 minutě Trubač.

Reagovat
smazaný uživatel

Čili správná sestava je tato:

Koubek - Holeš,Chleboun,Rolko,Mareš - Malinský, A. Čermák (84.Trubač), Štípek (75. Tito), Halilovič - Dvořák, Černý (46. Vaněček)

Asi byste to už mohli opravit

Reagovat
Nazgúl

Tak ono i to, že ve druhém poločase stříleli góly už jen domácí nebude asi úplně pravda

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele