8. kolo
21.09.2014 17:00 CET
3 : 1
(1:1)

Reportáž

Sparta Praha - FC Hradec Králové 3:1

Sparta Praha sice od začátku utkání nečekaně prohrávala, ale nakonec se i díky nepozornosti hostující obrany dokázala dostat zpět do zápasu. Nejprve srovnal Lafata, který přidal také druhou branku. Deset minut po změně stran se prosadil ještě Josef Hušbauer, který tak uzavřel skóre utkání.

Sparta byla od prvních minut hodně aktivní a Hradec se chvíli nemohl zorientovat. Do první velké šance se probíjel Vácha, ale jeho pokus o vysunutí Konatého zablokoval Kotiš. O to větší šok čekal na Spartu a vlastně i fanoušky hostí o pár minut později, když se Shejbal dokázal uvolnit v pokutovém území, předložil přesný pas před branku Tomáši Malinskému a ten i přes bránícího Kadeřábka pokořil brankáře Bičíka!

Na tahu byla Sparta a Hradec dělal všechno možné proto, aby se ubránil. Po pádu Hušbauera v pokutovém území možná nejeden fanoušek hostí zalapal po dechu, ale sudí Hrubeš správně viděl simulaci sparťanského hráče a udělil mu proto žlutou kartu. Malinský chtěl dát další branku a zkoušel pálit z větší vzdálenosti. Brankář Bičík ale zasahovat nemusel, protože na svém místě stál pozorný Brabec.

Adrian Rolko na dnešní utkání nebude vzpomínat v nejlepším, protože přispěl k první inkasované brance Hradce a tím vlastně i k celému obratu. Nedůrazně totiž odvrátil Krejčího nepovedený centr pouze do Konatého, od nějž se míč odrazil ke zcela osamocenému Davidu Lafatovi. A Lafata už si v podobných situacích ví rady jako málokdo - 1:1.

Hradec Králové se dlouho nemohl smířit s vývojem situace a ztrácel půdu pod nohama. Krejčího centr nechala obrana Hradce propadnout až na vápno, kde stál připravený Kamil Vacek. Pro něj už nebyl problém vystřelit, jenže v poslední chvíli se vrátila pozorná obrana Hradce a míč tečovala nad bránu. Vstřelit vedoucí branku se snažil také Costa, který se dokonce prosazoval přes Chlebouna, ale míč v pádu nezasáhl.

Podobně se vedlo také Hušbauerovi, i když jeho spolupráce s Krejčím a Lafatou zaváněla velmi nebezpečně gólem. Sparta si vypracovala skvělou příležitost, ale srovnat se jí povedlo až na začátku druhé půle. Nejprve Kadeřábek po průniku po pravém křídle našel u vzdálenější tyče Krejčího, který ani s tečí Davida Lafaty neskóroval. O chvíli později už ale Sparta dokázala vstřelit druhou branku utkání a opět byl střelcem David Lafata. Hušbauer dokázal v pádu odcentrovat a sparťanský kapitán hlavou dokázal hlavou namířit míč do rohu brány!

Nešťastný zápas to dnes byl minimálně pro Rolka, který tečoval pas od Lafaty do pokutového území jen k Hušbauerovi, který bez váhání zamířil a prostřelil brankáře Koubka potřetí!

Ten měl práci také se zakončením Krejčího, které našel centrující Kadeřábek. Krejčí ale hlavou Koubka nepřekonal. Na opačné straně se podobně vedlo Halilovićovi, který pálil jen do Bičíka. Skóre utkání nezměnil ani Hušbauer, který pálil jen do připraveného brankáře Koubka.

Autor: Ondřej Pražák / onlajny.cz

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

naše forma je momentálně katastrofální, ale koho jiného porazit, když ne Hradec? upachtěných 1:0 z penalty v 90.minutě

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

5:0

Reagovat
smazaný uživatel

Tip 1....4:1

Reagovat
smazaný uživatel

proč nedá šanci hráčům z lavičky?

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele