14. kolo
21.11.2015 17:00 CET
3 : 1
(1:0)
Stadión:
Ďolíček, Praha

Reportáž

Bohemians Praha 1905 - Baník Ostrava 3:1

Fotbalisté Baníku Ostrava nezvládli důležité podzimní utkání na půdě Bohemians Praha 1905 a po prohře 1:3 se jim nesestupové pozice vzdálily na propastných osm bodů. Po čtrnácti odehraných kolech baníkovci uzavírají ligovou tabulku s mizernými čtyřmi body.

V úvodní dvacetiminutovce se domácí Bohemians snažili nátlakovou hrou překonat dobře organizovanou obranu Baníku. K vážnějšímu ohrožení Pavlenkovy branky se Klokani nedostali. První velkou šanci ale domácí přetavili v gólovou radost. Ve 21. minutě si Acosta po perfektní Hubínkově přihrávce naběhl za ostravskou obranu a chladnokrevně přehodil vybíhajícího Pavlenku.

Inkasovaný gól baníkovce vybičoval k většímu úsilí. Běžela 25. minuta, když Lásik sklepl Lučićův centr pro Červenku, jenže útočník Baníku v akrobatické pozici na míč těsně nedosáhl. Sled zajímavých momentů pokračoval šancí domácího Čížka, jehož tvrdou ránu ve 27. minutě zlikvidoval Pavlenka. Ve 40. minutě vyrovnání viselo na vlásku, jenže Mondekovu střelu Zlámal vyrazil, a ačkoliv míč i tak směroval do branky, brankáře Bohemians zastoupil pohotový Škerle a míč odhlavičkoval do bezpečí.

Druhý poločas začal velkou šancí Červenky, který elegantní patičkou změnil směr Kukecovy střely, jenže míč letěl těsně mimo domácí brankový prostor. Baníkovci si nahlas říkali o vyrovnávající branku, ale v 63. minutě museli strávit další bolestivý úder. Narh ve stoprocentní šanci nastřelil tyč a z následného protiútoku se přesně ke vzdálenější tyči trefil Schick a zvýšil na 2:0 pro Bohemians.

Domácí tím definitivně zlomili odpor Baníku, navíc v 80. minutě přidali třetí branku. Na Jindříškův centr si naběhl Schick a hlavou vstřelil svou druhou branku v zápase. Definitivní podobu skóre dal minutu před koncem Dostál, který snížil na konečných 3:1 pro Bohemians Praha 1905.

Autor: David Kubáň

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

1

Reagovat
vanGomm

Tip 1.

Reagovat
smazaný uživatel

tip X...0:0

Reagovat
KingMaster13

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Existenční zápas, zkusím překvapení : 0:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1.

Reagovat
arsavin

Reagovat
smazaný uživatel

Je lepší Juliš, nebo Schick?

Reagovat
smazaný uživatel

řekl bych, že spíš Shick

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele