5. kolo
23.08.2015 17:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Bakoš sestřelil Teplice, Liberec vyhrál 2:0

Slovan Liberec nadále drží letošní ligovou neporazitelnost. Tým z pod Ještědu v nedělním klání 5. kola Synot ligy porazil Teplice 2:0. Obě branky vstřelil hrdina zápasu Marek Bakoš.

První šanci atraktivního souboje viděli diváci na stadionu U Nisy ve 12. minutě, kdy se Šural pokoušel překvapit brankáře Grigara přízemní střelou z úhlu, strážce teplické svatyně míč vyrazil na roh. Ve 20. minutě přišel Liberec o zraněného Folprechta, kterého nahradil Bakoš, pozdější hrdina zápasu. Krátce poté Teplice dvakrát zahrozily, Ondráška vychytal brankář Koubek a po Breiteho táhlé střele z přímého kopu zazvonilo břevno.

Emoce a vlnu protestů ze strany libereckých fotbalistů rozpoutal neuznaný gól Bakoše pro údajný ofsajd. Liberec si přesto spravil náladu ve 37. minutě, po přímočaré akci na jeden dotek vybídl Pavlenka ke skórování Bakoše. Slovenský útočník nabízenou šanci nepohrdl a překonal Grygara.

Šest minut po zahájení druhého poločasu měl na kopačce vyrovnání Ljevakovič, jenže v přímém souboji proti Koubkovi neuspěl a liberecký brankář míč s velkou námahou vytěsnil na roh. Otřepané fotbalové pravidlo "nedáš - dostaneš" o sobě opět dalo vědět v 55. minutě. Šural vysunul Bakoše, ten se zbavil svého strážce, zbavil se bránícího Hory a chladnokrevně prostřelil Grigara v brance Teplic.

Pozorná liberecká obrana zkušeně hlídala dvoubrankové vedení a hostující tým už do žádné vyložené šance nepustila. Naproti tomu Liberec mohl zvýšit po střele Fleišmana, teplický zadák Lüftner ji však vykopl téměř z brankové čáry. V závěru hosté dohrávali v deseti, neboť se po dvou žlutých kartách nechal vyloučit střídající Mahamadou Dramé.

Autor: David Kubáň

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

tip 1...2:1

Reagovat
3M

2:2

Reagovat
vanGomm

Tip X.

Reagovat
smazaný uživatel

Utkávají se dva útočně laděné celky, snad se to potvrdí.

tip 2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele