18. kolo
20.02.2016 14:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Zbrojovka Brno - Sigma Olomouc 2:0

Moravské derby mezi Zbrojovkou Brno a Sigmou Olomouc dopadlo lépe pro domácí výběr trenéra Kotala. Výhru Brna načal na skolnku prvního poločasu Jakub Řezníček a krátce po změně stran dokonal dílo Alois Hyčka. Brněnští měli i další šance, ovšem výsledek už navýšit nedokázali.

Utkání začalo svižně a na první vážnější gólovku se muselo chvíli čekat. Brněnského brankáře Melichárka vystrašil až ve 20. minutě pohotovou, leč nepřesnou střelou Navrátil. Na druhé straně zase posílal nebezpečný centr Řezníček a Paškovi chyběly k přesnému zakončení centimetry. O pár minut později už se k hlavičce dostal Lutonský, ale golman Sigmy s tím neměl žádné problémy. Lutonský byl v centru pozornosti i ve 34. minutě, kdy nejprve skvěle vybojoval balón a následně dělovkou trefil jen boční síť. Aktivita se brněnským ještě do konce prvního poločasu vyplatila, ve 44. minutě opět odcentroval Lutonský a propadlý míč dostal za Buchtova záda Jakub Řezníček - 1:0 pro Zbrojovku.

Hosté měli o přestávce o čem přemýšlet. Jejich ofenziva si až na Navrátilův pokus nevedla vůbec dobře. Jenomže ani začátek druhého poločasu se Hanákům nevyvedl. Lackův přetažený centr sklepl Zavadil pro Aloise Hyčku, jehož rána skončila za zády nešťastného Buchty - 2:0 pro Zbrojovku. Sigma i přes nepříznivý vývoj nebalila zbraně a po hodině hry mohla snížit. V dobré palebné pozici se ocitl Navrátil, ale trefil jen svého spoluhráče.

Hrozilo i na druhé straně. Velké starosti Hanákům udělal další Lackův centr, po kterém se dral do zakončení Řezníček. Postupem času Sigmě ubývaly síly, a jestli byl někdo na hřišti nebezpečnější, byla to domácí Zbrojovka. Hyčka ani Řezníček svojí druhou branku nepřidali, ale nemuselo je to mrzet. Zbrojovka porazila Sigmu Olomouc 2:0.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3-0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0 1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
KingMaster13

2:0

Reagovat
tlaci

byl bych rád, kdyby Sigma ukopala plichtu, ale jsem realista. Sigmě se v Brně dlouhodobě nedaří. 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele