15. kolo
27.11.2016 13:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

FC Hradec Králové - Sparta Praha 1:2

Sparta duel s Votroky nakonec zvládla a zůstává v kontaktu s čelem tabulky, ovšem neměla to snadné. Hradec hrál velmi dobře, vytvořil si spoustu šancí, jenomže doplatil na neproměňování. Branky letenských obstarali Juliš a Pulkrab. Jedinou branku Votroků měl na svědomí Malinský.

Jako hlavní trenér Sparty už byl oficiálně veden dosavadní asistent Zdeněk Svoboda, nicméně šlo jen o formalitu. David Holoubek měl hlavní slovo a samozřejmě svůj tým v zápase s Hradcem vedl.

Sparta nezačala uplně ideálně, Hradec si velice brzy vypracoval první velkou šanci, ale Schwarz v ní neuspěl. Ani na druhé straně se na první šanci nečekalo dlouho, Lafata dokonce orazítkoval spojnici. Ve 13.minutě už hosté dokonce vedli, k balónu se dostal Lukáš Juliš a nadvakrát překonal golmana Ottmara. Votroci na nic nečekali a vzápětí mohli srovnat. Pohlednou akci zakončoval Malinský a Michal Kadlec na brankové čáře zachránil Spartu od pohromy.

Utkání nabídlo spoustu příležitostí na obou stranách. Hradec defenzívu letenských pořádně provětrával, ale musel myslet i na zadní vrátka. Po jednom z úniků Sparty těsně netrefil branku Juliš. V závěru poločasu si oba týmy připsaly po jedné velké šanci. Nejprve mířil nepřesně na zadní tyč Mareček a po něm na druhé straně přestřelil z malého vápna Vlkanova. Nastolené tempo drželo i ve druhém poločase. S Janouškovo střelou neměl Koubek potíže a příliš starostí mu nenadělal ani z volného přímého kopu Schwarz.

V 55.minutě Hradec odmítl vyrovnání, když z malého vápna netrefil branku Polom a nevyužitou šanci Sparta krutě ztrestala. Centr Karavajeva prošel až k osamocenému Pulkrabovi, který zvýšil na 2:0. Ani za tohoto stavu se Hradec nevzdával a tentokrát se mu podařilo rychle reagovat. V závaru před Koubkem se nejlépe zorientoval Tomáš Malinský a nekompromisně snížil. Posledních dvacet minut se hrálo nahoru a dolu a Hradec byl několikrát blízko vyrovnání. Šance měli Žondra, Schwarz i Malinský, ale obrana Sparty odolávala. V nastavení nevyužil dobrou příležitost i Martan a Sparta už výsledek uhájila. Z jejího pohledu jde určitě o veledůležité vítězství, které jí udrželo v kontaktu s vedoucím duem Plzeň, Slavia.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

Sparta bude mít za sebou zápas EL...Hradec ted chytil docela fomu,navíc na Spartu uměj zahrát,to může bejt klidně 0...takže 0

Reagovat
vanGomm

Také jsem o X chvilku přemýšlel,protože Hradec už na tu remízu začína tzv.pomalu najíždět a zrovna to může příjít nyní.Tedy,když se to moc nečeká,ale na druhou stranu Spatra už má venku ze 7 zápasů 4 remízy!! A to mě příjde na Spartu přece jen už moc.Ta remíza č.5 mě tam proto tak nějak nesedí.Navíc Sparta se dostala do situace,že si v boji o titul už moc ztrát dovolit nemůžou.Pokud by totiž v Hradci remizovala,nebo dokonce prohrála,tak by ta ztráta na Plzeň mohla být po polovině soutěže 10 bodů a bylo by prakticky hotovo.O těchto počtech Sparta samozřejmě ví.Takže tip 2.

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
boryland

1:1.........

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
ondrasch77

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

3:8

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele