16. kolo
14.03.2017 17:00 CET
2 : 1
(2:0)

Reportáž

FK Jablonec - FC Hradec Králové 2:1

Ve výsledkové krizi se dál utápí Hradec, který v dohrávce odloženého kola v Jablonci znovu prohrál. Votroci sice začali aktivně, ale branky střílel Jablonec. Votroky sestřelili ze vzdušného prostoru Trávník a Mehanovič.

Úvodní minuty zápasu patřily možná trochu překvapivě Hradci. Votroci byli častěji na balónu, ale žádnou stoprocentní příležitost si vytvořit nedokázali. Hodně vidět byl zejména Martan. Jablonec nechal hosty hrát a pak ve 23. minutě zničehonic udeřil, centr Zeleného zasáhl úspěšně hlavou Trávník. Hradec toužil po okamžité odpovědi, ale ránu Trubače z úhlu zpacifikoval Valeš a pak opět udeřilo na domácí straně. Opět centroval Zelený a tentokrát Mirzad Mehanovič hlavou zvýšil na 2:0.

Až druhá branka Jablonecké uklidnila a najednou bylo domácích plné hřiště. Pospíšilovu ránu vytěsnil na rohový kop Ottmar a Zrelák z jasné pozice netrefil branku. Před koncem prvního poločasu mířili rovněž těsně vedle Pernica a Trávník další branku nevstřelil vinou výtečného zákroku Ottmar. Druhý gól s Votroky pořádně zamával a vlastně byl v celém utkání rozhodující.

Po změně stran totiž Jablonec kontroloval hru a mohl ještě zvýšit, nebýt dobrého Ottmara. Ten úspěšně zasáhl jak proti Benešovi, tak i Mehanovičovi. V 69. minutě ovšem došlo zničehonic na vstřelení kontaktní branky. Balónu se zpoza vápna zmocnil Ladislav Martan a přesnou ranou vykřesal naději.

Další šance dlouho nepřicházely, Jablonec těsné vedení hlídal a až čtyři minuty před koncem vystrašil domácí příznivce Šípek, který z dvaceti metrů těsně netrefil branku. Jablonec nakonec vedení nepustil a bere tři body.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
vanGomm

Tip X.

Reagovat
smazaný uživatel

nad 2,5

Reagovat
hradec

Tak až na jaře...

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

Budou chybet Janousek a Pavel Cerny a presto je date do predpokladane sestavy....

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele