2. kolo
08.08.2016 18:00 CET
2 : 2
(0:2)
Stadión:
Eden Aréna, Praha

Reportáž

Slavia Praha - Fastav Zlín 2:2

Až z úplně poslední šance dokázala Slavia srovnat výsledek se Zlínem na plichtu a uniknout tak úvodní ligové blamáži. Sešívaní prohrávali po prvním poločase o dva zásahy, když se prosadili Poznar s Holíkem. Po změně stran pak nejprve snížil Van Kessel a v nastavení dal na konečných 2:2 Mešanovič.

Sešívaní si ligovou premiéru určitě představovali jinak, v zápase se Zlínem byli obrovským favoritem, nicméně tuto roli se jim naplnit nepodařilo. Zlín začal v Edenu nebojácně a už po osmi minutách vyslal navštívenku směrem Pavlenka Lukáš Holík. Svěřenci trenéra Páníka pokračovali v aktivitě a v 18. minutě šli do vedení. Vukadinovič předvedl rychlý kontr, zbavil se Deliho a přesnou přihrávkou našel ve vápně neomylného Tomáše Poznara! Domácí pak sice zvýšili obrátky, ale z brejků byl Zlín mnohem nebezpečnější.

Ve 30. minutě předvedl další rychlý protiútok znovu Vukadinovič a z jeho práce nekompromisně vytěžil druhou branku Lukáš Holík. Slavia byla v nelichotivém postavení a po změně stran musela přijít změna. Kouč Uhrin se však pro ní rozhodl už dříve, na nic nečekal a místo Mihálíka nasadil Mešanoviče.

Každopádně ani po změně stran nebyla Slavia vyloženě lepší. Naopak mohla inkasovat třetí gól a tím by bylo definitivně rozhodnuto. Poznar ale trefil jen střed branky a v něm připraveného Pavlenku. Brankář Slavie se vytáhl i proti další střele Vukadinoviče a držel ještě bodové šance nad vodou.

Až po těchto akcích byla vidět i Uhrinova parta. Deliho dobrou hlavičku zneškodnil Dostál a Škodovo zakončení postrádalo jakoukoliv razanci. Šance Slavie postupně přibývaly a v 71. minutě se domácí fanoušci dočkali zdramatizování zápasu. Mešanovič svůj okamžik ve vápně prováhal, nicméně stihl posunout na Van Kessela a ten vstřelil první ligovou branku. Domácí rázem ožili, ale Zlín byl pořád nebezpečný. Hnaníčkovu hlavičku musel likvidovat znovu fantastický Pavlenka. Ten se zaskvěl ještě jednou, když vytáhl ránu Davida Hubáčka. Zlín pojistku nepřidal a následně začalo být ve vápně Ševců horko. Mešanovič nejprve orazítkoval břevno, v páté minutě nastavení ale už využil špatného odkopu jednoho z obránců a srovnal na konečných 2:2.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (20)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Vyprodaný Eden uvidí střelecký koncert.

5:0 (2x Škoda, van Kessel, Bořil, Kenia)

Reagovat
smazaný uživatel

Slávia nemá šanci a předvede další ostudný výkon 0:5

Reagovat
ZB 07

Reagovat
KingMaster13

Tak se to dělá, pochvala

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
popltak

Slavia se proti Brnu nedostala ani jednou za půlku, Zlíneček ízy win.

Reagovat
eL

Reagovat
Mass

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
ondrasch77

3:1

Reagovat
boryland

0:0.................

Reagovat
Adhol

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:1 1

Reagovat
smazaný uživatel

tip 1...3:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
popltak

Potupa tragédů zatím

Reagovat
KingMaster13

Nějak jsi se unáhlil

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele