15. kolo
27.11.2017 17:30 CET
2 : 1
(1:0)
Stadión:
Letná, Zlín

Reportáž

Fastav Zlín - 1. FC Slovácko 2:1

Krajské derby mezi Fastavem Zlín a Slováckem dopadlo lépe pro domácí Ševce. Účastník Evropské ligy byl na rozdíl od svého soupeře vysoce efektivní. Slovácko mělo několik solidních příležitostí, ale jen jedna skončila gólem. Na branky Traorého a Diopa zareagoval pozdní trefou Kubala.

Diváci na zlínské Letné nemuseli na úvodní branku zápasu čekat příliš dlouho. Fastav se v krajském derby dostal do vedení už po čtvrthodině hry, kdy Mehanović rozehrál rohový kop, Ekpai ho sklepl pro Ibrahima Traorého, který nekompromisně rozvlnil síť. Slovácko mohlo rychle odpovědět, ale hlavičku Hofmanna fantasticky zlikvidoval Dostál. Ve 37. minutě zase musel zasahovat na brankové čáře Džafič a Zlín jen se štěstím držel hubené vedení.

Aktivita Slovácka pokračovala i po změně stran, ale stále bez větší efektivity. Lukáš Sadílek orazítkoval v 50. minutě tyč a z dorážky rovněž neuspěl Havlík. O chvíli později se domácí dožadovali odpískání pokutového kopu za ruku Jurošky. Sudí Příhoda se rozhodl nepískat, byť tedy šlo o velice sporný moment. Škoda jen, že video bude v české lize zavedeno až od příštího kola. Takřka okamžitě po tomto sporném momentu následovala další velká šance Slovácka, Sadílek si vylámal zuby na skvělém Dostálovi a když netrefil poloprázdnou branku ani Hofmann, začínalo to se Slováckem vypadat hodně zoufale.

Hosté si přitom zasloužili vstřelit gól, ale jejich efektivita byla velice bídná. A Zlín to nakonec potrestal. Nejprve ještě zamířil Traoré vedle, ale v 77. minutě už to Ševcům vyšlo. Ekpai našel centrem Dameho Diopa, který výrazně přiblížil Zlínu tři body.

Zlín se uklidnil a po zbytek zápasu víceméně vývoj kontroloval. V nastavení nakonec došlo ke kosmetické úpravě skóre, když se z rohového kopu prosadil střídající Filip Kubala, v tu dobu na trávníku jen pár minut. Snížení Slovácka už ale nic neznamenalo.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
vanGomm

Tip X.

Reagovat
kecipep

Bez našeho nejlepšího hráče Navrátila to půjde těžko, ale derby nemá favorita

Reagovat
ondrasch77

3:1

Reagovat
waynemarkrooney

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Zlin je doma silny,tady nevyhrali ani Sparta Slavia ani Kodan. Tipuji tedy tesne vitezstvi 1:0,2:0

Reagovat
John Obi Mikel

0:2

Reagovat
oli9

Kdo by za slovacko dal gola ?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele