15. kolo
26.11.2017 18:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Sigma Olomouc - Sparta Praha 1:0

Sigma Olomouc i v dnešním zápase potvrdila, že se jí v tomto ročníku velmi daří. Spartu dokázala porazit 1:0, když jediný gól zápasu vstřelil Martin Sladký. Pražanům se tak nepodařilo navázat na zlepšující se výkony a zůstávají dále za očekáváním.

Sparta začala velmi aktivně, když už ve druhé minutě Mavuba hlavičkou uvolnil Vatajela, proti němu ale Buchta dobře zasáhl. Na druhé straně zahrál Falta dobře zatočený rohový kop, ten Dúbravka pořádně neviděl a až na poslední chvíli vyrazil. V 11. minutě Chorý na půlce výborně podržel míč, nahrál Plškovi, jenž parádním obloučkem vysunul Faltu do samostatného úniku, ten však selhal a zakončil vedle pravé tyče.

Nadále se hrálo ve velkém tempu, nicméně další šance přišla až ve 28.minutě, tentokrát pro hosty. Vatajelu hledal ve vápně Kadlece, jemu se ale nepovedlo přihrávku zachytit. Deset minut před koncem první půle Vatajelu zahrál rohový kop, který našel přesně Šurala, jenž hlavičkou z blízka trefil pouze dobře připraveného Buchtu.

Hned na začátku druhé půle aktivní Vatajelu hledal Kadlece, který na míč těsně nedosáhl. V 52. minutě poslal Zahradníček přetažený centr na Chorého, ten chtěl sklepnout na Plška do velké šance, jenže těsně před ním zasáhl výborně Mavuba. Olomouc poté měla tlak a sérii rohových kopů a po jednom z nich a následném obrovském závaru se prosadil Martin Sladký. Olomouc i nadále tlačila a byl to Chorý, kdo měl příležitost zvýšit náskok, jenže Dúbravka dokázal jeho střelu vyrazit. V 66. minutě nejprve Kalvachovu ránu chytil Dúbravka a ani následná Chorého individuální akce brankou neskočila.

Sparta se po této dvacetiminutovce, kdy se měla vůbec problém dostat za polovinu, konečně dostávala ke hře a mohla také začít svoji snahu za vyrovnávací brankou, jenže Sigma neustále hrozila z brejků. V 74. minutě poslal Vatajelu špatnou malou domů Dúbravkovi, zadělal mu tak na velké problémy, ze kterých se ale Chorému nepodařilo skórovat. O minutu později Rosický skvěle vysunul Kadlece, ten zkusil střelu zpoza vápna, ta však minula branku. Hned z další akce se Kadlec po přihrávce od Šurala krásně uvolnil, nicméně Buchta mu skvělým výběhem zmařil šanci skórovat. V 90. minutě mohl definitivní pojistku přidat Moulis, který si narazil s Plškem, Dúbravka ho však skvěle vychytal.

Autor: Vojtěch Matras

Komentáře (8)

Přidat komentář
ryzskej

Není moc o čem. Sparta v krizi, Holomóc ji vyškolí - 3:0 po tragickém výkonu hostů.

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
boryland

3:1...........

Reagovat
vanGomm

Tip 2.

Reagovat
ondrasch77

2:0

Reagovat
waynemarkrooney

2:1

Reagovat
kecipep

Co je s Čivičem a M. Kadlecem?

Reagovat
smazaný uživatel

Pěkně Sigma !!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele