základní část, 6. kolo
27.08.2018 18:00 CET
0 : 4
(0:2)

Reportáž

Zlín rozstřílel Slovácko a je znovu vládcem kraje

Krajské derby, které uzavřelo program šestého kola, jasně opanoval Zlín. Ševci vyloupili stadion Slovácka poté, co domácím nasázeli čtyři branky, na které mužstvo z Uherského Hradiště ani jednou neodpovědělo.

Kouč domácích Kordula udělal jedinou změnu v sestavě, když Havlíka nahradil mladý záložník Janošek. Kordulův protějšek Bílek neměl důvod sahat do šlapající jedenáctky a na trávník vyslal tytéž muže, kteří se podíleli na minulém vítězství nad Teplicemi.

Zlín mohl skórovat již po osmi minutách, kdy se k Jiráčkově zblokované střele dostal Beauguel, jehož ve vyložené šanci vychytal brankář Daněk. O pár minut později zkoušel štěstí také druhý útočník hostů Poznar, jehož nebezpečnou ránu stihla zblokovat obrana domácích. Po čtvrthodině hry si vážněji připomněli také hráči v bílých dresech, ale Petr neusměrnil prudký míč mířící do pokutového území.

V 18. minutě se poprvé měnilo skóre. Traorého výpad do šestnáctky Slovácka zastavil Petr pouze za cenu faulu a nařízenou penaltu proměnil útočník Ševců Poznar. Zlín se po gólu uklidnil a za devět minut přidal druhý zářez. Balón se odrazil před pokutové území k Bartošákovi, jenž nevěděl, co s míčem, tak do něj práskl levou nohou a vymetl šibenici Daňkovy svatyně. Celek z Uherského Hradiště se ke konci první půle přece jen zvedl, ale střela Jurošky z 39. minuty nenadělala příliš práce gólmanu Dostálovi.

Aktivita zůstala Slovácku i zkraje druhé půle, když jako první ohrozil Dostála svou hlavičkou Hofmann. Snahu domácích ale rázem utnula akce hostů z 54. minuty. Hnaníček kolmicí vysunul Traorého, ten vyškolil Daníčka a přesnou přihrávkou vyzval ke skórování Železníka, vsítil třetí branku Zlína. Další pohroma pro domácí přišla za dalších osm minut. Matejov dostal mnoho prostoru na pravé straně a z velkého úhlu nachytal Daňka, když svým pokusem vymetl šibenici.

Poté se utkání víceméně jen dohrávalo. Kromě fanoušků Slovácka, kteří řádili s pyrotechnikou, zaujal například pokus střídajícího Kalabišky, který lapil Dostál. Jinak ale na hřišti nebylo moc co k vidění a po závěrečném hvizdu se z vysoké výhry radoval Zlín.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (13)

Přidat komentář
kecipep

2:1, všechny góly v prodloužení

Reagovat
John Obi Mikel

Myslíš nastavení, viď ?

Reagovat
kecipep

stane se, věšet se za to nebudu

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
smazaný uživatel

0:0; Bílek už by se měl zlepšit, ať nedělá FDF ostudu.

Reagovat
smazaný uživatel

1:5

Reagovat
vanGomm

Velice dobrý odhad!!

Reagovat
smazaný uživatel

snad bude úřadovat rozhodčí a dopadne to tak jak má 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

+nebude

Reagovat
smazaný uživatel

2-3

Reagovat
ondrasch77

2:0

Reagovat
kecipep

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele