základní část, 20. kolo
09.02.2019 15:00 CET
0 : 1
(0:0)
Stadión:
Letná, Zlín

Reportáž

Zlín navázal na porážky z konce podzimu a podlehl Slovácku

Už čtyři zápasy v řadě vyšli bodově naprázdno zlínští fotbalisté. Po třech prosincových nezdarech podlehli i v derby Slovácku a ztížili si tak boj o první šestku. V nudném zápase rozhodl o vítězství celku z Uherského Hradiště vlastní gól Stanislava Dostála.

Zajímavých situací bylo vskutku pomálu, první vzrušení nastalo po devíti minutách, když Džafič zamířil z přímého kopu nad břevno. Na druhé straně se musel mít na pozoru Dostál, který měl co dělat, aby po Divíškově centru udržel míč v rukavicích. Do šaten se tak šlo za bezbrankového stavu, mírně lepším byl hostující celek.

Hned po poločase přišel nejzajímavější moment utkání. Po dvou zblokovaných centrech padal míč do rukavic Stanislava Dostála, na nějž zle dotíral Diviš. Zlínský gólman situaci absolutně nezvládl a prakticky si hodil míč do branky, čímž dostal soupeře do vedení.

Asi pětadvacet minut před koncem Ševci rozehrávali přímý kop, místo srovnání stavu ale museli rychle pelášit do defenzivy. Navrátil v protiútoku hledal na protilehlé straně Diviše, zkušený útočník si ovšem míč nezpracoval. Po hodině a čtvrt měl obrovskou příležitost domácí Železník poté, co jej spoluhráč hlavou vysunul na malé vápno. Železník se do rány položil, prostor mezi třemi tyčemi však vůbec netrefil.

Žlutomodří v tabulce stále drží šestou příčku, jenže kvůli vítězství Liberce už jen s náskokem dvou bodů a za týden v Příbrami musí bezpodmínečně bodovat. Zato Slovácku tato výhra velmi pomohla, jediný ligový celek bez remízy se posunul na desáté místo a výrazně se vzdálil sestupovým pozicím.

Autor: Martin Vejdělek / isport.cz

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
kecipep

1:3

Reagovat
oli9

tohle může skončit všelijak ale snad budou body

Reagovat
kecipep

Konečně!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele