o Evropskou ligu - finále - 1. zápas
17.05.2019 18:00 CET
3 : 1
(1:0)
Stadión:
Letná, Zlín

Reportáž

Zlín doma překvapil Boleslav a do odvety si nese dvoubrankový náskok

Ani Mladá Boleslav nevyloupila zlínskou Letnou. Domácí ševci totiž inkasovali pouze jednou, sami přitom třikrát udeřili a dvojutkání o naději na postup do Evropské ligy mají velice slušně rozehrané.

Fanoušci domácích byli jistě zvědaví na výkon nového muže v sestavě Moravanů, a sice mladého stopera Cedidly, který nahradil Bača. Na straně Středočechů se do zálohy postavil zkušený Matějovský, na lavici náhradníků tak zamířil Wiesner.

Nový muž v obraně Zlína Cedidla se po pěti minutách neuvedl zrovna šťastně, když jeho nepovedený odkop málem potrestal Přikryl, avšak naštěstí pro ševce zachránil celou situaci brankář Rakovan. Hostující Přikryl měl další šanci v sedmnácté minutě, kdy střílel těsně nad břevno. Domácí odpověděli zajímavým protiútokem o pět minut později, kdy po Džafićově pobídce pálil z voleje vedle Jiráček.

Mladý Cedidla nehrál příliš dobrý zápas. Po půlhodině hry byl nedůrazný proti Komličenkovi, jenž nacentroval na Mešanoviće, který se však do míče neopřel ideálně. Aktivita Boleslavi ovšem po čase opadala a těsně před přestávkou se Moravané dokonce dostali do vedení. Matějovský po přímém kopu fauloval v pokutovém území Buchtu a nařízenou penaltu proměnil útočník Poznar.

Téměř hned po změně stran odskočil Zlín do dvoubrankového vedení. Džafićův centr zprava se od Křapky odrazil na zadní tyč k Jiráčkovi, který s pomocí břevna skóroval. V 51. minutě měl další slibnou šanci domácích Buchta, ale po rohovém kopu hlavičkoval mimo bránu. O dvě minuty později však přišla gólová odpověď na druhé straně. Křapka posadil pumlíč na hlavu Mešanoviće, jenž jej usměrnil přesně k tyči - 2:1.

Hosté se tlačili za vyrovnáním, jenže v 65. minutě se nevvarovali chyby v obraně. Jugas s Křapkou se nedohodli při bránění Poznara a druhý ze jmenovaných obránců Středočechů si míč srazil balón do vlastní sítě. Další šance Boleslavi již Rakovana příliš neohrozili, ševci si totiž zkušeně hlídali náskok a po vítězství 3:1 povezou k odvetě na hřiště soupeře nadějný výsledek.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (5)

Přidat komentář
John Obi Mikel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

4:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1 - Čanturišvili jeden gól strelí a na druhý prihrá

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele