základní část, 30. kolo
27.04.2019 17:00 CET
3 : 0
(3:0)

Reportáž

Mladá Boleslavrozhodla střet se Zlínem v první půli

Měl to být atraktivní souboj osmého s devátým o výhodnější postavení v nadstavbě, nic takového ale nepřišlo. Domácí Mladá Boleslav zvítězila poté, co udeřila třikrát již v první půli. Konkrétně to byl Přikryl a dvakrát Komličenko, jenž zakončil základní část se čtyřiadvaceti trefami.

Do první příležitosti se dostal Zlín. Po rohovém kopu se na přední tyči objevil nebráněný Gajić, jehož hlavička letěla nad břevno. Pak už začali úřadovat domácí. Mešanovićův pokus po Přikrylově pasu ještě Rakovan zneškodnil, po čtvrthodině hry už ale kapituloval. Mešanović využil otevřené defenzivy a našel Nikolaje Komličenka, jenž tváří v tvář gólmanovi neselhal a otevřel gólový účet zápasu.

Ruský kanonýr se mohl radovat podruhé po přímém kopu, jenž mu pohotovým zákrokem zneškodnil gólman. Prosadil se tak až asi pět minut před pauzou. Zákrok na Fulneka posoudil sudí jako penaltový, exekuce pokutového kopu se ujal právě Komličenko a nedal Rakovanovi nárok.

A krátce na to kapitulovali hosté potřetí. Špatné defenzivy využil zase Komličenko, ovšem tentokrát jako asistující. Našel totiž skvělou přihrávkou Tomáše Přikryla, který poslal míč za Rakovanova záda potřetí. Do kabin se tak odcházelo za jasného vedení mladoboleslavských hráčů.

Druhá půle akci výrazně postrádala. První příležitost se naskytla až v sedmasedmdesáté minutě. Exzlínský Hájek se snažil zneškodnit Bačův centr a napálil tyč vlastní brány. Na druhé straně se ujal exekuce standardní situace Mašek, jenže ze solidní pozice zamířil mimo.

To byly ty úplně poslední možnosti ke skórování v zápase a výhodu domácí odvety v nadstavbě si tak vybojovala Mladá Boleslav, která končí na sedmém místě a narazí na Teplice. O dvě příčky níže umístěný Zlín se utká s olomouckou Sigmou.

Autor: Martin Vejdělek / isport.cz, o2tv.cz

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
vanGomm

Tip 1.

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
ondrasch77

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele