základní část, 17. kolo
30.11.2018 18:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

FK Teplice - Slovan Liberec 1:0

Teplice brankou Hory v prvních minutách porazily Liberec 1:0. Slovan se po celý zápas do žádného velkého tlaku nedostal, a odjel tak z Teplic s prázdnou.

Domácím vyšel vstup do zápasu na výbornou. Po neshodě v liberecké obraně se k míči dostal Hora, ten si ještě kličkou položil Nguyena a pohodlně poslal Teplice do vedení 1:0.

V 16. minutě se ve vápně dokázal uvolnit Trubač a nepříjemnou střelou prověřil pozornost hostujícího brankáře. Vzápětí poprvé zahrozil i Slovan, Peškův pokus mířil ale pouze do rukavic Grigara.

Ve 22. minutě se po Krobově centru dostal urostlý Vaněček k hlavičce, ta ale skončila hodně vedle Nguyenovy branky. Po půlhodině hry Vaněček v šestnáctce hostů sklepl míč pro Trubače, tomu se však ve výborné pozici nepodařilo přesně zakončit. Slovan sice dokázal chvílemi držet míč, na pozornou obranu Teplic si ale nepřišel.

Úvod druhého poločasu byl plný nepřesností a diváci se příliš nebavili. V 53. minutě se ke střele odhodlal Karafiát, jeho pokus do středu brány ovšem Grigara příliš nezaměstnal. Na druhé straně měl obrovskou příležitost Kučera, jeho zakončení hlavou však dokázal reflexivním zákrokem vyrazit Nguyen. Přidat druhou branku hlavou se o moment později nepovedlo ani Horovi.

Liberecký strážce svatyně Nguyen držel dál naděje Slovanu i v 66. minutě, když vychytal Hyčku. Poté následovaly dvě obrovské šance hostů. Koscelníkovo zakončení se mezi tři tyče nevešlo a ani střídající Pázler nedokázal překonat Grigara. V poslední minutě nastaveného času libercký Kacharaba namazal do stoprocentní příležitosti domácímu Lutsovi, ten však zbrkle vypálil vysoko nad.

Autor: Vojtěch Matras

Komentáře (1)

Přidat komentář
ondrasch77

Ideálně plichta 1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele