základní část, 11. kolo
07.10.2018 15:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Opava zahodila pokutový kop, tři body si odvezli Bohemians

Bohemians přerušili sérii nezdarů a po třech utkáních se zase dočkali vítězství. Tři body jim proti Opavě, jež duel dohrávala bez vyloučeného Zapalače, zajistil autor jediné branky klání Nečas. Domácí mohli v závěru vyrovnat, ovšem pokutový kop Kuzmanoviće vyrazil výborným zákrokem brankář hostů Valeš.

Přestože se Slezskému FC před týdnem zadařilo na hřišti Slovácka, dovolil si trenér Kopecký učinit jednu změnu v sestavě, když Puškáče v útoku nahradil Kayamba. Do ofenzivních řad sáhl též kouč Pražanů Hašek, jenž Maška na hrotu nahradil uzdraveným Yusufem.

První důležitý zákrok utkání vytáhl ve čtrnácté minutě hostující Valeš, jenž zasáhl proti tvrdé ráně z produkce Zapalače. Po půlhodině hry zaváhala obrana domácích, když po nepřesvědčivém vyboxování gólmana Šroma odhlavičkoval balón Zavadil jen k Filipu Haškovi, který z voleje těsně přestřelil bránu. Za další dvě minuty se po hlavičce Závišky ocitl ve velké šanci Nečas, který však obloučkem přehodil opavskou svatyni.

Aktivita Klokanů pokračovala v 38. minutě, kdy Reiter na pravé straně vysunul do šance Závišku, jehož přízemní pokus proletěl těsně kolem tyče. Minutu na to se po delší době protáhl Valeš, který zlikvidoval dělovku Kayamby. Čtyři minuty před přestávkou dostal Kuzmanović nabito od Smoly a o fous netrefil zařízení. Zajímavý konec první půle ukonči závar Bohemians v pokutovém území soupeře, ale ani z tohoto mráčku gólově nezapršelo.

Hned dvě minuty po změně stran nestačil Zapalač rychlostně Reiterovi a jelikož po svém zákroku viděl v zápase již druhou žlutou kartu, museli Slezané dohrávat v deseti lidech. Opava však mohla udeřit i v oslabení, když v 53. minutě upaloval Kayamba sám na Valeše, jenže na poslední chvíli si míč předkopl a brankář hostů byl u něj dříve. Poté se předvedli také Klokani, ale žádný z pokusů Filipa Haška a Nečase se neujal.

V 68. minutě vysunul Yusuf Schumachera, do jehož centru z brankové čáry se opřel Nečas a přesným volejem poslal Bohemians do vedení. Výhru Pražanů mohl pět minut před koncem pojistit střídající Juliš, který si však v samostatném úniku předkopl míč podobně jako Kayamba na druhé straně o několik minut předtím.

Bývalého útočníka Sparty mohla neproměněná šance hodně mrzet, jelikož za minutu fauloval Smolu v šestnáctce Klokanů Filip Hašek, tudíž Slezané zahrávali rohový kop. Ten však Kuzmanovićovi chytil Valeš. V nastaveném čase se ještě k nebezpečné hlavičce dostal Jurečka, ale ani on nemířil přesně a nezajistil tak svému týmu alespoň remízu.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
ondrasch77

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Bohemka hraje letos lépe venku. 1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele