základní část, 24. kolo
11.03.2019 18:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Olomouc vyučila Liberec v produktivitě a dotáhla se na Severočechy

Olomouc pokračuje v jarní jízdě, doma porazila i Liberec a v tabulce se dostala na deváté místo hned za Severočechy. Slovan byl sice v utkání hodně aktivní, ale již poněkolikáté v sezóně doplatil na bídnou produktivitu. Na straně Hanáků odehrál výborné utkání Zahradníček, který připravil obě branky svého mužstva.

Za domácí nemohl nastoupit pravý bek Sladký, jenž si odpykal disciplinární trest za žluté karty. Místo něj dostal možnost ukázat se Chvátal. V sestavě hostů chyběl zraněný stoper Kačaraba, naopak své místo na pravém kraji obrany našel po jednozápasové pauze Koscelník.

Ve čtrnácté minutě mohl Slovan do vedení poslat Kozák, jemuž míč před bránu naservíroval z pravé strany Breite, ovšem zkušený útočník selhal a balón vůbec netrefil. Za další dvě minuty zahrozila na druhé straně Sigma taktéž zprava. Texl hledal ve vápně Nešpora, jemuž zakončení na poslední chvíli zblokoval Mikula na rohový kop. Ve 21. minutě měl další obrovskou šanci Kozák, k němuž propadl míč po obranné hlavičce Oscara, avšak skvělé vyběhnutí a zákrok předvedl brankář Olomouce Buchta.

Hned o dvě minuty později si aktivní Kozák vypracoval další příležitost, ale z otočky pálil jen do Buchtovy náruče. Hanáci potrestali soupeřovo zahazování těsně před uplynutím půlhodiny hry. Na Zahradníčkův rohový kop si naskočil Beneš a prudkou hlavičkou poslal Sigmu do vedení. Liberec po studené sprše nesložil zbraně a Kozák se v 35. minutě ocitl opět ve slušné šanci, ale Buchta i tentokrát vyšel ze souboje vítězně, když pumlíč vyrazil pravou rukou.

Slovan byl sice v prvním poločase aktivnější, jenže měl velké starosti s rohovými kopy soupeře, konkrétně Zahradníčka. Záložník Olomouce jeden takový roh rozehrál ve 41. minutě a k odraženému míči se dostal Nešpor, proti němuž dobře zasáhl gólman Liberce Nguyen. Nešpor si další střeleckou možnost připravil o tři minuty později, pálil však vedle. Čtyři minuty po změně stran opět zahrozili Hanáci, konkrétně Plšek, jenž ale Kalvachův pěkný centr nezužitkoval, jelikož hlavičkoval mimo tři tyče.

Druhé branky docílili domácí v 55. minutě. Zahradníček se bravurně uvolnil u levé postranní čáry a poslal míč na Nešpora, který byl v souboji před Mikulou a ranou pod břevno nedal Nguyenovi šanci. Z protiakce však mohli hosté vyrovnat. Oscarovu střelu si střídající Malinský srazil do běhu, Buchta ovšem po včasném vyběhnutí zasáhl proti záložníkovi Severočechů.

Devatenáct minut před uplynutím řádné hrací doby vypálil z voleje Malinský, ale jeho pokus letěl nad břevno. Za dalších devět minut měl slušnou šanci další střídající hráč Oršula, který po centru od Potočného hlavičkoval nad břevno. Pět minut nato se ale Liberec přece jen dočkal. Karafiátův dalekonosný pokus Buchta překvapivě neudržel v náruči a Kozák dorazil balón do prázdné svatyně. To ale bylo vše, na co se hosté zmohli.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
vanGomm

X2

Reagovat
John Obi Mikel

Jakože 2:2, nebo jako neprohra hostů

Reagovat
John Obi Mikel

2:0

Reagovat
vitecek15

Dnes to bude boj, Liberec na nás docela umí a vždycky je to nepříjemný soupeř. Budeme rádi za bod. Tip 1:1.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele