základní část, 11. kolo
06.10.2018 19:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Sparta nezvládla zápas v Olomouci a připisuje si druhou porážku v řadě

Sparta musí po prohře v Plzni skousnout další hořkou pilulku. V Olomouci předvedla špatný výkon a domácím podlehla. Vítěznou a zároveň jedinou branku utkání vstřelil útočník domácích Nešpor.

Hanákům nakonec pomohl záložník Falta, jenž původně neměl hrát kvůli červené kartě z utkání na hřišti Liberce, ligová asociace však uznala, že olomoucký fotbalista byl vyloučen chybně. Další změnou bylo zařazení Nešpora na úkor Texla. Pražané se museli obejít bez potrestaného Stanciua, jehož na pravém kraji záložní řady nahradil Sáček.

Sigma začala zhurta. Již v první minutě musel brankář Sparty Nita likvidovat střelu Housky a po následném rohovém kopu se do nebezpečného zakončení jen těsně nedostal Štěrba. Letenští odpověděli závarem ve čtvrté minutě, kdy obránci domácích zblokovali několik střel soupeře. Ve 28. minutě zatopila před bránou také Olomouc a její tlak nakonec vyústil v ránu Vepřeka, kterou kryl Nita.

Deset minut před přestávkou rozehráli Hanáci přímý kop nakrátko. Dalekonosný pokus nakonec vyprodukoval Houska a jeho střelu tečoval Nešpor tak šikovně, že poslal domácí do vedení. Do poločasu mohla Sigma přidat další branku. Nejprve po Nitově zaváhání pálil Nešpor z malého vápna, avšak jeho pokus vytěsnila obrana Pražanů na roh. V poslední minutě prvního poločasu pak akci Olomouce táhl Houska a nakonec vypálil jen těsně vedle tyče.

Sparťané se na Andrově stadionu trápili. Po hodině hry se přece jen dostali k nebezpečnému zakončení. Jeho autorem byl Kanga, Buchta však míč vyrazil a stejně si olomoucký gólman počínal i za minutu při Frýdkově ráně. V 74. minutě se zase připomněli domácí, když po akci střídajícího Pilaře vychytal zakončujícího Plška Nita. Za další tři minuty se do dobré Kalvachovy střely obětavě položil Kaya.

Hosté mohli v závěru alespoň vyrovnat. Tři minuty před koncem druhého poločasu si na dalekonosný pas naběhl Mebrahtu, ale Buchtu svým obloučkem nepřelstil. V nastavení se Sparta již do žádné gólové šance nedostala a z Moravy odjela s nepořízenou.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
Filip236

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele