základní část, 15. kolo
11.11.2018 17:00 CET
3 : 1
(2:1)
Stadión:
Eden Aréna, Praha

Reportáž

Slavia Praha - Fastav Zlín 3:1

Slavia využila zaváhání Plzně a po skalpu Zlína se bodově osamostatnila v čele ligy. Hosté sice zpočátku kousali a dokonce se dostali do vedení. Domácí však skóre ještě do přestávky otočili a pojistkou z penalty po změně stran ztvrdili konečnou podobu výsledku.

Do základní jedenáctky sešívaných se vrátili záložníci Hušbauer s Băluțou, kteří chyběli ve čtvrtečním zápase Evropské ligy proti Kodani. Kvůli žlutým kartám absentoval jiný ze středopolařů Traoré. Moravané nastoupili v Praze ve stejné sestavě, jako v minulém kole doma proti Karviné. Na hrotu tedy nechyběl odchovanec Slavie Vyhnal.

Oba týmy již v první desetiminutovce naznačily své útočné možnosti. V 17. minutě pak diváci viděli první branku zápasu, která překvapivě padla do domácí sítě. Po výborném centru od Bartošáka skóroval zblízka Vyhnal, jenž poté z úcty mateřskému klubu svůj zásah neslavil. Slavia mohla hned za minutu vyrovnat. Po přiťuknutí od Olayinky se v dobré šanci ocitl Stoch, jenže vypálil těsně vedle.

Vedení vydrželo Zlínu jen pět minut. Gólová akce domácích začala Hušbauerovým rohovým kopem na Olayinku, jenž sice hlavičkoval do břevna, avšak Frydrych s dorážky poslal míč do sítě. Rázem byli sešívaní při chuti, což potvrdil Băluță po půlhodině hry, kdy vystřelil jen těsně nad břevno. V nastavení první půle zahrávala Slavia přímý kop nedaleko svatyně Ševců. K míči se postavil Stoch, jenž využil díry ve zdi a zakroutil pumlíč přesně k tyč - 2:1.

Domácí zvýšili vedení hned po přestávce. Po pouhých dvaceti sekundách si hostující Matejov zpracoval ve vlastním pokutovém území míč rukou, za což musel rozhodčí Hrubeš nařídit rohový kop. Z penaltového puntíku se nekompromisně trefil již podruhé v zápase Stoch. Pět minut poté srazil Bartošák centr od Stocha na tyč vlastní brány. Povedený úvod druhého poločasu potvrdil v 54. minutě Bořil, jehož postup v před zastavil až zlínský brankář Dostál.

V následujících minutách kontrolovali slávisté průběh hry. Až v poslední čtvrthodině se i Ševci dostali do šancí. Dvakrát vytvořil příležitost pro spoluhráče Bartošák. Nejprve v 77. minutě hledal Beauguela, který na míč těsně nedosáhl. Za další dvě minuty si centr obránce hostů naskočil Hronek, který z výborné pozice netrefil bránu.

O kontaktní gól usiloval v 81. minutě stoper Hnaníček, jenž se vydal na útočný výlet, který rodák ze Štítné nad Vláří zakončil přízemní střelou vedle. Také sešívaní mohli ještě jednou skórovat. Sedm minut před koncem využil Bartošákovy chyby Frydrych, jenž následně předložil balón do tutovky Olayinkovi, který trestuhodně netrefil prostor mezi třemi tyčemi. Slávisty však tato neproměněná šance nemusela tolik mrzet, jelikož se stejně radovali ze zisku tří bodů.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (13)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
boryland

1:1....................

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Můj tip je, že tam ti jantaři zase budou prodávat jen nealko pivo.

Reagovat
smazaný uživatel

Což je jenom správně. Alkohol na fotbal nepatří.

Reagovat
smazaný uživatel

Moralisto.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak měli překvapivě.

Reagovat
smazaný uživatel

Hušbauer pěkná otočka ve vzduchu, kurzy herectví ve Slavii - dobrá úroveň.

Reagovat
smazaný uživatel

Co to je Lord Beilish?Já znám jen Lord Baelish

Reagovat
smazaný uživatel

Ticho Johne Dicku.

Reagovat
smazaný uživatel

Jdi spát Loserpoole

Reagovat
smazaný uživatel

Uvědomuješ si, že jsem se mohl klidně rozbrečet?

Na takové hrubé reakce nejsem zvyklý.

Reagovat
smazaný uživatel

To znám taky, díval jsem se. Stačí ti málo na druhé vánoce.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele