základní část, 25. kolo
16.03.2019 17:30 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Sparta otočila s Olomoucí a stíhá druhou Plzeň

Fotbalisté Sparty i v šestém jarním zápase získali plný počet bodů, vítězství se však nerodilo lehce. V závěru první půle otevřel skóre hostující Falta, letenský celek otočil až v závěrečné dvacetiminutovce, a to zásluhou dvou úspěšných penalt Guélora Kangy.

První šance v duelu dvou celků, které byly v posledních čtyřech kolech stoprocentní, přišla v osmnácté minutě poté, co se Štetina netradičně objevil na pravém křídle a odcentroval na hlavu Tetteha. Gólman Buchta však byl připravený. Tomu o chvíli později zatrnulo, neboť Frýdkova dělovka skončila jen těsně nad břevnem.

Po půlhodině hry se znovu zaskvěl Tetteh, když se s balónem dobře otočil na hranici velkého vápna a levou nohou zase pořádně protáhl Buchtu. Následně se na druhé straně pokusil o zajímavé zakončení nůžkami Plšek, jenže se mu vychýlila mířidla a pokus letěl hodně vysoko nad sparťanskou svatyni.

Nečekané nebezpečí pro Nitovu bránu způsobil Plšek i pět minut před koncem první půle. To se ve vzdálenosti dobrých třiceti metrů od brány ujal míče a vypustil solidní střelu, jež ovšem skončila kousek vedle. Co se nepovedlo jemu, zvládl ještě před pauzou Falta. Ten si zpracoval přihrávku, navedl si míč na levou nohu na střed a zpoza velkého vápna přízemní ranou překonal Nitu.

Po přestávce vybojoval pro Sigmu přímý kop z dobré pozice Kalvach a sám se jej také ujal. Ačkoliv jeho střela vůbec marná nebyla, mezi tři tyče nezamířila. Okamžik poté se radovali domácí příznivci, avšak ne na dlouho. Tetteh sice dostal míč za Buchtova záda, leč kvůli ofsajdu nemohla tato trefa být uznána.

Sparta se dostala do obrovského náporu a během chvíle měl Buchta dvakrát namále. Nejprve zamířil mimo technickou ranou Karlsson, posléze z voleje neuspěl ani Hašek. Švédský křídelník vypálil i zanedlouho a tentokrát mířil na bránu, v cestě mu ovšem stál připravený brankář.

Momenty hrůzy pro Olomouc přišly až o pár minut později. Vít Beneš zablokoval sparťanskou střelu rukou, a přestože to sudí nejprve nezpozorovali, po konzultaci s videorozhodčím a zhlédnutí opakovaných záběrů odpískali pokutový kop. K němu se postavil Guélor Kanga, počkal si na Buchtův pohyb a na druhou stranu zakončil.

To ale nebylo vše. Uběhlo dalších pět minut, když Jemelka nešikovně a nešetrně nakopl ve vápně útočícího hráče. Tentokráte to hlavnímu rozhodčímu neuniklo a bez váhání nařídil penaltu. Exekuce se ujal opět Kanga a znovu s přehledem skóroval, nyní ranou pod břevno. Jakékoliv naděje Hanáků vzali za své, když v té době již kartou oceněný Nešpor strčil do Frýdka a musel se pakovat do sprch.

Domácí se tak díky zaváhání Plzně přiblížili na pět bodů druhé pozici zaručující předkolo Ligy mistrů, Sigma se propadla na desátou příčku.

Autor: Martin Vejdělek / o2tv.cz, onlajny.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
Filip236

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
boryland

1:1...………….

Reagovat
ondrasch77

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Jarní neporazitelnost potrvá

Reagovat
smazaný uživatel

1:0 (Štětina)

Reagovat
John Obi Mikel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele