základní část, 5. kolo
10.08.2019 15:00 CET
4 : 2
(2:1)

Reportáž

Baník i díky spornému gólu zvládl přestřelku s Bohemians

Atraktivní podívanou nabídl souboj Baníku Ostrava s Bohemians. Lépe z duelu nakonec vyšli domácí, kteří i díky sporné brance zvítězili 4:2. Klokani sice dlouho i přes nemastný výkon drželi krok, jenže krátce po druhém vyrovnání inkasovali dvě branky a již nestihli odpovědět.

V základní jedenáctce Slezanů se místo zraněného obránce Stronatiho představil dle očekávání Šindelář. Hosté zase nastoupili v totožné jedenáctce jako před týdnem při remíze s Plzní. Gólman Bohemky Valeš musel již ve čtvrté minutě krýt nebezpečnou hlavičku Hrubého. O osm minut později byl Valeš překonán, jenže Smola kromě strážce svatyně hostů přehodil i bránu. Do vedení se v 17. minutě nečekaně dostali Klokani. Ti se po nepovedeném autu Fleišmana dostali rychle k míči a Hronek z úhlu propálil gólmana Budínského.

Gólová odpověď Baníku však přišla za sedm minut. Celou akci rozjel Hrubý, jenž vysunul Filla. Ten si všiml volného Kuzmanoviće, který zblízka vyrovnal. Hlavičku Smoly ještě Valeš vyrazil, k dorážce se však přihnal Šindelář. Jeho dorážku vytáhl Valeš dle rozhodčího až za brankovou čárou, byť záběr televizních kamer nedokázal průkazně regulérní gól. Tak či onak šli domácí do kabin za jednobrankového vedení.

Po přestávce se jako první osmělil De Azevedo, po jehož tvrdém projektilu musel skočit Valeš. V 53. minutě rozjel De Azevedo další akci, když našel Hrubého, jenž lehce tečoval míč, který Valeš vyrazil na rohový kop. Bohemians dlouho nic kloudného nevymysleli, až v 60. minutě se Vodháněl uvolnil okolo Šindeláře a pouze za cenu pokutového kopu jej fauloval Fillo. K penaltě se postavil Vacek a s přehledem proměnil - 2:2.

Slezanům mohlo být o čtyři minuty později ještě hůř, avšak Keïta z dobré pozice těsně minul tyč. A tak v podstatě hned z protiakce udeřil Baník. De Azevedo si zpracoval dlouhý nákop a posunul do šance na Kuzmanoviće, jenž tvrdou ranou vstřelil třetí branku domácích. Za dalších pět minut nacentroval Flešman na Smolu, který poslal hlavičku přesně k tyči a upravil na 4:2. Na drama ještě málem zadělal střídající Ugwu, jenž po pasu od Vacka hlavičkoval do tyče. Po gólové přestřelce se však nakonec radovali Slezané.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tady není o čem... 3:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
HorajzmAmmann

2:1

Smola, Reiter

Reagovat
Lawman

A dejte konečně pozor na začátky zápasu. Když dostanete jako první gól od soupeře tak to už neotočíte

Reagovat
HorajzmAmmann

Kdo? Baník by spíš neměl přestat hrát když ten gol dá jako první...

Reagovat
ondrasch77

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele