základní část, 13. kolo
20.10.2019 15:30 CET
1 : 0
(0:0)
Stadión:
Ďolíček, Praha

Reportáž

Vydařená premiéra pro Klusáčka. Bohemians udolali Opavu

Janu Kameníkovi se zvítězit nepovedlo, Luďku Klusáčkovi už ano. Druhý trenér, který si v tomto kole odbyl premiéru na trenérské lavici, dovedl své Bohemians k výhře nad Opavou. Po jediném přesném zásahu se "Klokani" posunuli zpět na jedenácté místo, hosté zůstávají poslední.

Klusáček překvapivě vsadil na brankáře Le Gianga. Do sestavy se vrátil levý bek Podaný a místo Ugwua také útočník Keïta. Dočasný kouč Slezanů Grussmann se odhodlal ke dvě změnám v základní jedenáctce. Místo Mondeka a Manzii dostali šanci Schaffartzik se Zapalačem.

První zajímavý střelecký pokus vyslal ve dvanácté minutě domácí Vaníček, který si z pravé strany navedl míč více do středu, pálil však příliš vysoko. Také další šanci si o šest minut později vypracovala Bohemka. Ránu Vodháněla vyrazil gólman Opavy Fenrich jen před sebe, tam však z dorážky selhal Keïta. Hosté se poprvé osmělili ve 23. minutě. Šulc táhl akci po pravé straně, odkud z úhlu mířil vedle brány.

Za další tři minuty měl Šulc opět prsty v příležitosti Slezanů. Mladý středopolař předložil balón Schaffartzikovi, jenž ovšem z první střílel těsně vedle tyče. "Klokani" zase odpověděli ve 33. minutě. Jindřišek rozehrál standardní situaci na hlavu Pokorného, jehož hlavičku parádně vyrazil Fendrich. Dvě minuty poté propadl na druhé straně centr Žídka až k volnému Hrabinovi, ale pravý bek hostů nepálil přesně.

Šest minut po změně stran se zase pro jednou předvedl aktivní Šulc, jenž postupoval na bránu Bohemians a svým pokusem přes Bartka jen těsně minul. V 63. minutě už diváci viděli jediný gól zápasu. Akci domácích rozjel zprava Bartek, Keïta posunul míč na Havla, který si ještě vylepšil střeleckou pozici. Fendrichovi se ještě povedlo balón srazit nad břevno, ovšem z dorážky se hlavou snadno prosadil Vodháněl.

Závěr zápasu už mnoho šancí nenabídl. Pražané poměrně v klidu hlídali útoky Opavy, sami přitom ještě několikrát vyrazili do útoku. Tak například v 75. minutě učinil Keïta, jenže z dálky střílel hodně nepřesně. Až v nastavení měli hosté ještě jednu slibnou příležitost. Dlouhý nákop propadl k Hrabinovi, tomu ale střela vůbec nesedla a následný pokus Dediče byl zblokován.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
DidusIneptus

0:0

Reagovat
FC Parma

2:1

Reagovat
John Obi Mikel

1:0

Reagovat
eL

Reagovat
eL

Tady už musí být tři body.

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele