základní část, 16. kolo
10.11.2019 14:30 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Dynamo nezaváhalo ani proti Slovácku a vylepšilo klubový rekord

České Budějovice si výhrou nad Slováckem připsaly pátou ligovou výhru v řadě, čímž vylepšily klubový rekord. Dynamo díky dvěma gólům obránců prodloužilo skvostnou sérii a v ligové tabulce vystoupalo již na osmou pozici. Pouze o jednu pozici výš sídlí poražení Moravané.

Po disciplinárním trestu za čtyři žluté karty v sezóně se do sestavy domácích vrátil útočník Ledecký, jenž na lavici náhradníků vystrnadil Čavoše. V dresu hostů dostal po jednozápasové pauze opět šanci Petržela, chyběl naopak kanonýr Zajíc.

Z gólmanů měl jako první práci budějovický Drobný, avšak ve dvanácté minutě si snadno poradil s dalekonosným nedůrazným pokusem Havlíka. Za dalších dvanáct minut se na druhé straně hřiště zrodila první velká možnost. Po centru Čoliće už mohl hlavičkou zakončovat Brandner, ten však místo toho předložil míč před bránu, kde hlavou nepřesně mířil dobíhající Schranz.

Ve 29. minutě už šlo Dynamo do vedení. Na rohový kop Čoliće si naskočil Havel, jenž přesnou hlavičkou prokázal, že góly nestřílí jen z penalt. Druhou branku Jihočechů mohl ještě před přestávkou přidat Brandner, pálil však nad bránu. I přesto dopadl poločas s minimem šancí lépe pro Budějovice.

Naopak ihned po změně stran se diváci na Střeleckém ostrově nenudili. Nejprve se neprosadili domácí Schranz, z následné dorážky nebyl úspěšný ani Brandner. Na druhé straně neudržel Drobný střelu Petržely a z následného zmatku před bránou dotlačili hráči Slovácka míč do sítě. Radost z branky jim však překazil praporek asistenta rozhodčího signalizující ofsajd. A tak v 55. minutě udeřilo Dynamo. Centr Mršiće ze standardní situace doputoval přes teč Šašinky až k Sivokovi, který dopravil míč za brankovou čáru - 2:0.

V 64. minutě chtěl snížit Petržela, ale střelou z úhlu Drobného nenachytal. Dvanáct minut poté si Moravané vypracovali další příležitost, jenže střídající Dvořák hlavičkoval po centru od Havlíka nad břevno. Krátce poté si Drobný připsal další zákrok, tentokrát proti pokusu Kadlece. Na zkušeného gólmana si nepřišla ani další čerstvá síla v podobě Hellebranda, a tak tři body zůstaly mezi Vltavou a Malší.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
vanGomm

X.

Reagovat
kecipep

1:2, snad se uzdraví Zajíc.

Reagovat
DidusIneptus

Že by Dynamo nahradilo plzeňský zázrak který se stal před deseti lety a začlo by reprezentovat český klubový fotbal na úrovni Ligy mistrů? Takhle nenápadně začala stoupat právě Viktorie Plzeň.

Reagovat
kecipep

Plzeň už tehdy měla jiné finanční možnosti. Dynamo má klasickou nováčkovskou euforii, jako např. Opava či Zlín. Přeji jim to, ale víc bych za tím nehledal ;-)

Reagovat
olymp

Drobas skvele! Prinesl obrovske zkusenosti do kabiny. Zaroven je to skvely kluk do party, dokaze vyhecovat, ma respect...velka zasluha na vzestupu Budejovic.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele