základní část, 23. kolo
28.02.2020 18:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Ostrava v souboji z popředí tabulky uspěla v Českých Budějovicích

Smolný zápas prožili fotbalisté Českých Budějovic, kteří v duelu z popředí tabulky proti ostravskému Baníku úplně netahali za kratší konec, nicméně výrazným způsobem je zradila koncovka, a tak nakonec před vlastními fanoušky padli o dvě branky. Přišli tak v průběžném pořadí o své senzační čtvrté místo, na nějž se probojovali právě Slezané.

Pro oba celky šlo o důležitý mač v pranici o první šestici a především o účast v evropských pohárech pro příští sezónu, ačkoli se ani s jedním z nich pro tyto případy před startem sezóny příliš nepočítalo. Utkání nabídlo nespočet šancí, a to na obou stranách, jenže góly zaznamenala pouze Ostrava. Jihočeši v útoku nebyli zkrátka vůbec produktivní.

Jako první se osmělili domácí, a to už po pár sekundách hry, ovšem Mršičova střela výrazně neprověřila brankáře Laštůvku. Na druhé straně se snažili prosadit o tři minuty později hosté, Potočný ovšem na gólmana Drobného nevyzrál. A jen pár okamžiků nato Drobný zasahoval znovu, činit se musel po zakončení Azeveda, jehož svým centrem našel Holzer.

Baník si vytvořil svou třetí větší příležitost v 15. minutě, zase se zadařilo Holzerovi, jenž vytvořil střeleckou pozici pro Kuzmanoviče, ten ale o kousek prostor brány minul. Ve 37. minutě musel opětovně zaúřadovat pozorný Drobný, vyskakoval si na něj Šašinka, avšak ani jemu se nakonec nepodařilo pozměnit dosud bezbrankové skóre.

Hosté v prvním poločase přece jenom působili nebezpečněji, a tak se dočkali zaslouženého vedení čtyři minuty před přestávkou. Holzer podnikl výpad podél levé lajny, po jeho přihrávce stačil ještě Drobný vyrazit pokus Azeveda, bránící Novák se pak snažil míč odkopnout do bezpečí, trefil jím ale pouze Kuzmanoviče, od nějž už putoval do sítě.

Dynamo se snažilo ve druhém dějství s průběžným negativním stavem něco udělat a především v poslední desetiminutovce vyvinulo na svého soka opravdu velký tlak. Už v 60. minutě přitom mohl skórovat Mršič po Brandnerově nahrávce, jenže o kousek do Laštůvkova prostoru mezi třemi tyčemi nezamířil. V 82. minutě poté zahodil velkou tutovku Sivok.

A protože České Budějovice ve finále vsadily všechno do útoku, otevřelo se Ostravě místo pro protiútoky, přičemž jeden z nich zužitkovala. Obránce Čolič ve středu pole nedokázal zastavit Šašinku, ten zjistil, že se mu rozbíhá na bránu Smola, ve správný moment tak na něj adresoval balón, a jeho spoluhráč následně sám před Drobným pohotově zacílil.

Autor: Patrik Sandev / idnes.cz

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
smazaný uživatel

3:1 (Čavoš, Havel, Schranz; Kuzmanović)

Reagovat
smazaný uživatel

Ale kuzmiče jsi trefil! Gg

Reagovat
waynemarkrooney

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Banicek!!!!

Reagovat
vanGomm

Že by zpátky na zem?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele