základní část, 27. kolo
03.06.2020 18:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Budějovice konečně zabraly, naopak Olomouc se nadále trápí

Napotřetí už se České Budějovice dočkaly bodového zisku a poprvé od obnovení ligy zvítězily. Podařilo se jim to proti Olomouci, která naopak potvrzuje trápení a již se propadla do skupiny o záchranu. Naopak Jihočeši díky tříbodovému skalpu, který svými trefami zařídili Čavoš s Kladrubským, zůstávají v dramatickém boji o poháry.

Hosté mohli jít do vedení již po sedmi minutách hry, kdy překvapili Dynamo rozehrávkou rohového kopu, načež se do centru Housky opřel Beneš a rozezvučel břevno. Kapitán Sigmy se následně musel ve 25. minutě ze hřiště poroučet, a to ze zdravotních důvodů.

Duel na Střeleckém ostrově pokračoval ve vlažném tempu. Po půlhodině hry zkusil štěstí olomoucký Houska, ale bránu Jihočechů netrefil. Podobně dopadla i šance Budějovic ze 35. minuty, kde Talovierov hlavičkoval nad břevno.

O co však hráči ochudili diváky u televize v první polovině zápasu, to jim domácí vrátili hned čtyři minuty po změně stran. Gólovou akci vymyslel mladý Šulc, jenž našel volného Čavoše a technický pokus dnešního kapitána Dynama proletěl mimo dosah brankáře Olomouce Mandouse - 1:0. Jihočeši byli při chuti a po hodině hry mohli svůj náskok navýšit. Rychlý brejk táhl Šulc, následně předal balón Brandnerovi, jenž se zbavil obránce, následně ale pálil přesně do míst, kde stál Mandous.

Druhé trefy se tak České Budějovice dočkaly až v 79. minutě. Nepřehlednou situaci před bránou Sigmy nakonec vyřešil Kladrubský, jenž dotlačil kulatý nesmysl za brankovou čáru. Třetí zásah mohlo Dynamo přidat za dalších šest minut, ale Mészárose obrana hostů zastavila a Čavošovo zakončení do prázdné brány bylo na poslední chvíli zablokováno. Ani Šulc nevyřešil v nastaveném čase svůj únik na Mandouse šťastně. Přestože však trefil gólmana Hanáků, mohl se po závěrečném hvizdu radovat se spoluhráči ze zisku tří bodů.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
John Obi Mikel

1:0

Reagovat
ondrasch77

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele