základní část, 6. kolo
16.08.2019 18:00 CET
0 : 3
(0:0)

Reportáž

Slavia v Budějovicích udeřila ve druhé půli a jasně zvítězila

Fotbalisté pražské Slavie zvládli předehrávku šestého kola FORTUNA:LIGY v Českých Budějovicích a na předkolo Ligy mistrů v Kluži se naladili vítězně. Na úspěchu 0:3 se brankami podíleli Stanciu, Olayinka a Škoda.

V základní sestavě sešívaných si svůj debut odbyl Jusúf, poprvé v této sezóně od začátku hrál Zelený a stoperskou dvojici po čase opět utvořili Kúdela s Hovorkou. Domácí trenér Hořejš dal důvěru stejné sestavě, která před třemi týdny uhrála bod proti Spartě.

Hned od začátku o sobě dával vědět Stanciu. Už po pár desítkách vteřin jen těsně minul bránu svou šajtlí, během dalších minut se už několikrát musel činit Staněk. Nejvíce práce mu nadělal Coufal, který jej v krátkém úseku prověřil hned dvakrát, mezitím byla ještě zblokována Součkova nadějná rána.

Slávisté nadále ostřelovali domácí bránu. Júsufa vychytal gólman, Zelený zase ztroskotal již na bránícím Havlovi. Rozvlnit síť nedokázal ani Hušbauer, ani četně střílející Stanciu. Většina pokusů hostí letěla mimo bránu nebo byla zblokována obránci, zbytek pochytal Staněk.

Ihned po návratu z kabin pálil levačkou nebezpečně Masopust, jehož obstřel skončil těsně vedle tyče. Za brankářova záda tak zaplula až luxusní střela Nicolae Stanciua, jenž nártem zakroutil míč na zadní tyč a otevřel skóre zápasu.

Většina z více než šesti a půl tisíce diváků hnala za vyrovnáním domácí, místo toho ale podruhé kapituloval Staněk. Míč se poměrně šťastně odrazil na vápno k Peteru Olayinkovi, který podařenou střelou z místa uklidil míč k tyči.

Definitivní razítko na vítězství Slavie dal při svém prvním startu v nové sezóně po deseti minutách střídající Milan Škoda. Traorého centr zprava letěl na jeho hlavu, s čímž si zkušený kanonýr poradil a vsítil třetí gól.

Blízko nádherné trefě byl Hušbauer, který technickou střelou z vápna napálil jen břevno. Slávisté přeci jen dostali míč do sítě počtvrté, opět se to povedlo Škodovi. Jenže kvůli míči v zámezí několik desítek vteřin před gólem jej sudí po konzultaci s videoasistentem neuznal.

Autor: Martin Vejdělek / o2tv.cz, isport.blesk.cz

Komentáře (13)

Přidat komentář
Jigaza

2:0 pro Slávii

Reagovat
kecipep

0:3

Reagovat
John Obi Mikel

1:2

Reagovat
M1ck0

0:1

Reagovat
vanGomm

Tu střeleckou impotenci hlavně ze zápasu v Karviné by bylo docela umění opakovat,takže tip 2

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Zajda

Remíza, dokonce bych řekl, že klidně i bezbranková. Slavii čeká Kluž za 4 dny, nemusí se tolik v lize momentálně stresovat. Podle mě to bude nudnější zápas než proti Karviné. Samozřejmě pokud Budějovice nebudouchtít toho využít a urvat si tři body.

Reagovat
KingMaster13

Naopak Budějovice hrají celkem otevřeně takže čekám, že se hráči ukážou a padne víc branek. Remíza je klidně možná ale to už bych tipl třeba 2:2 než 0:0

Reagovat
Zajda

Toto jsem nečekal. Respekt Slavii za přístup ::

Reagovat
boryland

1:1.............;

Reagovat
smazaný uživatel

Slavia opet tragicka - je to jako pres kopirak mimo zapas v Teplicich... ano prevahu maji obrovskou... strel taky hodne... ale kolik golovych sanci? snad ani jednu

a to je problem vubec vsech prednich tymu... coz se ukazalo letos v poharech - nikdo z nich nema kvalitu v utocne fazi! a mnozi ani nemaji kvalitni utocniky

Reagovat
Marthy98

Odvolání čtvrtého gólu je pěkná sračka. Dávno zahraná akce, míč v držení Budějovic, který ho ztratí, Slavia začne novou akci, ze které dá gól. Rozhodnutí nepochopím, ale takhle asi úplně nechceme, aby VAR fungoval.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele