základní část, 18. kolo
30.11.2019 14:30 CET
2 : 1
(1:0)
Stadión:
Letná, Zlín

Reportáž

Zlín ustál nápor Slovácka a slaví výhru v derby

Zlín oplatil Slovácku porážku ze srpnového měření sil a regionálního rivala porazil po výsledku 2:1. Ševci se zároveň dokázali oklepat z debaklu z minulého kola a připsali si důležité tři body do boje o záchranu. Naopak hosté pomalu vyklízejí čelní pozice, neboť nevyhráli již počtvrté v řadě.

V základní sestavě Zlína chyběl vykartovaný středopolař Podio, jehož nahradil Hnaníček. Místo Folprechta pak dostal šanci záložník Džafić a Železníka v útoku zastoupil Wágner. Jedenáctka hostů zůstala oproti poslednímu ligovému mači s Jabloncem téměř beze změn, pouze do obrany se po jednozápasové pauze vrátil Hofmann.

První střelecký pokus vyprodukoval v šesté minutě Petržela, střela mu ale moc nesedla. Pět minut poté musel kouč Slovácka Svědík poprvé střídat, když zraněného Šašinku nahradil Kalabiška. Po oťukávacím úvodu napřáhl ve 20. minutě k tvrdé střele zpoza pokutového území Hlinka a jeho ránu zastavila až pravá tyč brány, kterou hájil gólman hostů Trmal.

Po půlhodině hry se skóre poprvé měnilo. Džafić ze standardní situace našel hlavu Poznara, který zamířil přesně k tyči. Ve 33. minutě si Džafić vymodlil faul na Juroškovi a sám se postavil k nařízenému přímému kopu, z něj však minul Trmalovu svatyni. Za další čtyři minuty mělo standardní situaci k dispozici také Slovácko. Havlíkův centr prodloužil na zadní tyč Daníček, kde na míč těsně nedosáhl Reinberk.

Krátce po změně stran vystrašil brankáře ševců Rakovana Petržela, když jeho střela prosvištěla kolem tyče. V 56. minutě se Juroškovi málem povedlo překvapit Rakovana, jeho centr však nakonec skončil nad břevnem. O pět minut později pohotově vypálil Havlík, ale Rakovan se vytasil s povedeným zákrokem. Zlín zahrozil až v 72. minutě, kdy velkou šanci spálil Poznar.

V 80. minutě šli domácí zničehonic do dvoubrankového trháku. Poznar poslal míč do vápna, kde nikým nehlídaný Jiráček překonal Trmala. Slovácko však za šest minut srovnalo. Havlík rozehrál standardní situaci a jeho centr uklidil do sítě Hofmann. V závěru hosté mohutně tlačili, dvakrát pálil nebezpečně Daníček, Sadílkovu gólovou hlavičku zase na poslední chvíli odvracel obětavý Hnaníček. Na výhře domácích už se ale nic nezměnilo.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
kecipep

0:4

Reagovat
oli9

snad za 3 body ..ale reálnější je remíza

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele