základní část, 20. kolo
13.12.2019 18:00 CET
2 : 3
(1:3)

Reportáž

Doležal z Jovovićem zařídili Jablonci cenný skalp Mladé Boleslavi

Až v posledním kole před zimní přestávkou přišla Mladá Boleslav o třetí místo po podzimní části sezóny. Na "bronzovou" pozici se místo Středočechů minimálně na den dostal Jablonec, který byl ve vzájemném souboji úspěšnější. Severočeši v atraktivním utkání, jež se mimořádně vyvedlo zejména Martinu Doležalovi a Vladimirovi Jovovićovi, uspěli po výhře 3:2.

Boleslav už poněkolikáté doplatila na mizerný vstup a již po sedmnáctí minutách hry ztrácela na soupeře dvě branky. Navíc po snížení Buchy se hostům znovu povedlo odskočit. Na rozdíl jednoho gólu se domácí dostali ve druhé půli, na víc už se ale nezmohli.

Kvůli vyloučení v minulém kole scházel domácím útočník Komličenko, jehož zastoupil Mešanović. Na hrotu se objevil také Ladra, obranu zase místo Túlia vyztužil Křapka a mezi třemi tyčemi se místo Stejskala objevil brankář Šeda. Trenér hostů Rada musel na poslední chvíli řešit absenci záložníka Sýkory a útočníka Chramosty, díky čemuž dostali šanci Pilík s Pleštilem.

A byl to právě Pleštil, kdo ve třetí minutě poslal jako první navštívenku směrem k Šedovi, avšak těsně minul pravý roh brány. Sedm minut poté už šel Jablonec do vedení. Jovović po chybě v rozehrávce Boleslavi vyslal do úniku Doležala, jenž si zkušeně odstavil vracejícího Hubínka a následně přelstil i bezmocného Šedu. Svůj podíl na inkasované brance mohl Hubínek odčinit o čtyři minuty později, ale Ladra jeho pobídku nevyužil a technickým pokusem těsně minul tyč.

Další osudovou chybu vyrobili domácí v sedmnácté minutě. Zaváhání opět využilo duo Jovović - Doležal a druhý jmenovaný tentokrát povedenou ránou k tyči zvýšil vedení Severočechů na rozdíl dvou branek. Dojem z nepovedeného vstupu Boleslavi do duelu však alespoň částečně napravil za další tři minuty Bucha, jenž si po přiťuknutí od Mešanoviće přehodil balón na levou nohou, kterou se trefil mimo dosah gólmana Jablonce Hrubého - 1:2.

Vyrovnat chtěl ve 34. minutě Matějovský, jehož tvrdou střelu zpoza pokutového území vyrazil Hrubý jen před sebe, avšak dorážka Mešanoviće přišla již ze signalizovaného ofsajdu. A tak tři minuty nato zase udeřili hosté a můžete třikrát hádat, kde se o třetí gól v síti Středočechů postaral. Odpověď není tak těžká. Krobův rohový kop prodloužil Doležal před bránu, kde osamocený Jovović uklidil míč do sítě. Doležal s Jovovićem si tak tentokrát prohodili role, ani jednomu to však určitě nevadilo.

Už 1:4 to mohlo být deset minut po změně stran, ale Jugasovo zakončení po rohovém kopu od Kroba bravurně vytěsnil Šeda. Také další šance patřila Severočechům a Šeda musel opět zasahovat, když v 63. minutě vyrazil zajímavý volej Jovoviće. Snaha domácích o zdramatizování duelu dlouho vycházela vniveč, což v 70. minutě dokumentoval dost nepovedeným pokusem z dálky Mešanović. Hned za minutu ale dostal bosenský útočník druhou šanci, když k němu po chybě Jugase propadl centr od Buchy, který zblízka uklidil za záda Hrubého. Rázem bylo o zápletku postaráno.

Sedm minut po svém prvním zásahu mohl Mešanović skórovat podruhé, ale v těžké pozici přestřelil břevno. Hráči Boleslavi ještě předtím vyžadovali penaltu po kontaktu Buchy s Krobem, sudí Julínek však jejich prosby nevyslyšel. V samotném závěru si domácí vypracovali tlak, avšak remízu už nevybojovali.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (4)

Přidat komentář
radim36

Bez Komliho to bude těžké, ale bod uhrají. 2-2

Reagovat
ondrasch77

Poslední dobou dost bodujeme i venku. Je hodně pravděpodobné, že nastoupí TH, domácí nemají Komliho... takže 1:2 / 2:2

Reagovat
vanGomm

oba týmy dají gól

Reagovat
Zajda

Over 2.5 a oba týmy dají gól, skoro tutovka.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele