základní část, 3. kolo
28.07.2019 16:30 CET
4 : 1
(2:1)

Reportáž

Mladá Boleslav otočila a Opavu s přehledem porazila

Hráči Mladé Boleslavi nevstoupili do utkání třetího kola proti Opavě ideálně a kvůli Dedičově brance již velmi brzy prohrávali. Ještě do poločasu ale dokázali otočit Mešanović s Buchou, po pauze potvrdili vítězství domácích Budínský a Takács.

Středočeši se chtěli dobře naladit na čtvrteční odvetu předkola Evropské ligy, velmi brzy ale dostali studenou sprchu. Po autovém vhazování odcentroval Zapalač, na jehož centr si naskočil René Dedič a přesnou hlavičkou přinutil Šedu kapitulovat.

Záhy mohlo být srovnáno. To když se nedomluvil Fendrich se Žídkem, Fulnek ale jejich zaváhání nepotrestal. Svou chybu opavský brankář odčinil po necelé půlhodině, kdy vytáhl brilantní zákrok proti Takácsově hlavičce.

Po třetině zápasu se trenér Weber uchýlil k radikálnímu kroku, v rámci dvojitého střídání poslal na hřiště Matějovského s Murisem Mešanovićem. A druhý jmenovaný se mu za důvěru odvděčil již po dvou minutách, když využil Komličenkovi pobídky a pohlednou střelou překonal gólmana.

Ukázal se i Matějovský, po jeho pasu selhal ve velké šanci Pavel Bucha. I ten se ale ještě před koncem první půle branky dočkal. Po zdařené kombinaci jej šikovně našel Ladra a mladý záložník se z bezprostřední blízkosti prosadil.

Mladoboleslavští si po návratu z kabin chtěli své vedení pojistit, jenže v tutové příležitosti selhali Komličenko i Matějovský. Na druhé straně se před Šedou zase zjevil Jurečka, nepochopitelně však přihrával a vše skončilo pouze rohovým kopem. Lépe řešil podobnou situaci Mešanović, avšak ani on nebyl úspěšný, jelikož Fendricha neobešel.

Domácí příznivci se mohli radovat až v pětasedmdesáté minutě. Exekuce volného přímého kopu se ujal Lukáš Budínský, jeho ránu ještě srazil jeden z bránících hráčů, což gólmana zmátlo a na Budínského střelu byl krátký.

V další tutovce se objevil Dedič, tentokrát mu ale nebylo přáno, skluzem ho zastavil Pudil. A tak přišla definitivní stvrzenka domácích. Matějovského centr si našel Ladislav Takács a hlavičkou rozvlnil počtvrté v utkání síť za Fendrichovými zády.

Autor: Martin Vejdělek / o2tv.cz, isport.blesk.cz

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
John Obi Mikel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Theft90

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele