základní část, 13. kolo
19.10.2019 16:30 CET
1 : 3
(0:1)

Reportáž

České Budějovice překvapivě vyplenily Olomouc

Hodně nečekanou prohru si v boji o elitní šestici připsali fotbalisté Olomouce. Ti v domácím utkání nestačili na nováčka z Českých Budějovic, proti dvěma Schranzovým trefám a jedné Brandnerově nic nezmohl ani Sivokův vlastenec.

V prvním poločase se hra přelévala ze strany na stranu. Nejprve zahrozili Hanáci, když Jemelka střílel do obránce. Na druhé polovině hřiště nezamířil přesně Ledecký. Gólu se Jihočeši dočkali v devatenácté minutě, kdy se po protiútoku dostal k Brandnerově přihrávce Ivan Schranz a podařenou ranou otevřel skóre.

Zanedlouho mohl srovnat Pilař, na Faltův centr ovšem nedosáhl. Za Dynamo kontroval Čolić, který ze standardky nadělal starosti Reichlovi. Po návratu ze šaten rozvlnil síť Tomáš Sivok, jenže nebylo to na té straně, na které by chtěl. Yunisův pokus po Vepřekově centru totiž svou tečí umístil za Drobného záda.

Bleskově měl příležitost odpovědět Schranz, jenž si vylámal zuby na gólmanovi. Když byla odehrána hodina, dostali se muži v černém znovu do vedení. Patrik Brandner si všiml povyběhnutého Reichla a zpoza vápna jej elegantně přehodil.

Poté se opět zaskvěl tradiční exekutor standardek Čolić, který centrem z rohového kopu našel Ivana Schranze, jehož hlavička zapadla mezi tři tyče. Sigma se ještě pokoušela o závěrečný nápor, nejnebezpečnější však byl vesměs propagační pokus Plška, který si v klidu sebral Drobný.

Olomoučtí se vinou této porážky do první šestky po tomto kole rozhodně neposunou, naopak mohou vypadnou z horní poloviny. Jihočeši se minimálně do neděle vyšvihli na jedenácté místo, z něhož ztrácí na Hanáky pouhé tři body.

Autor: Martin Vejdělek / o2tv.cz, isport.blesk.cz

Komentáře (5)

Přidat komentář
DidusIneptus

2:2

Reagovat
FC Parma

0:2

Reagovat
vanGomm

X.

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
John Obi Mikel

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele