základní část, 20. kolo
15.12.2019 17:00 CET
4 : 1
(3:0)

Reportáž

Podzimní část symbolicky zakončilo jednoznačné vítězství Slavie

Se šestnáctibodovým náskokem na čele přezimují hráči pražské Slavie. Ti si v posledním podzimním zápase jednoznačně poradili dle aktuální formy s asi nejtěžším soupeřem, Českými Budějovicemi. Dvěma góly se o to zasloužil Škoda, po jedné přidali Coufal a Masopust. Na druhé straně pouze snižoval Ekpai.

Sešívaní do zápasu vlétli jako uragán a už v úvodní pětiminutovce zahrozil Souček. Na vedoucí gól nemuseli dlouho čekat. Ve třinácté minutě Traoré posunul míč do strany na Masopusta, jehož centr našel hlavu Milana Škoda. Ten to provedl nejlépe, jak mohl, a obloučkem přes Drobného rozvlnil síť.

Pět minut poté už bylo vedení dvojnásobné. Slávisté dlouho obehrávali soupeřovo vápno, až Masopust zády k brance přiťuknul míč Vladimíru Coufalovi. Atypický střelec na nic nečekal a z první i díky teči bránícího hráče překonal gólmana. S Dynamem mohlo být ještě hůře, Provod ale ve skluzu netrefil míč ideálně.

Dvakrát asistující Lukáš Masopust se po necelé půlhodině dočkal zasloužené odměny. Na hranici ofsajdu si počkal na Škodovu přihrávku a tváří v tvář Drobnému s notnou dávkou štěstí uspěl, míč totiž procedil brankáři mezi nohama. Ihned na to nebyl daleko gólu ani Traoré, tentokráte si však budějovický gólman připsal dobrý zákrok.

Domácí poté předvedli pohlednou kombinaci, na jejímž konci zakončoval Souček do připraveného Drobného. Ten pokryl i skákavou střelu Škody, poté spolu s Havlem zachránili velmi nebezpečnou situaci na malém vápně, když Škodovu ránu Havel přizvedl a Drobný ji konečky prstů odklidil pryč.

Z ojedinělé akce po přestávce Dynamo snížilo. Centr z levé strany po několika odrazech propadl na zadní tyč k Ubongu Ekpaiovi, jenž ranou na bližší tyč překonal Koláře obdobně, jako se to povedlo ve středu povedlo dortmundskému Brandtovi. Na druhé straně naopak neuspěl Coufal, jenž Škodovu pobídku nedokázal do poloprázdné brány uklidit.

Druhým gólem v utkání vrátil Slavii třígólové vedení Milan Škoda. Traoré z levého křídla poslal podařený centr do Škodova běhu a ten si již s nastalou situací poradil. Hlavou Drobného nechytatelně pokořil. Ve zbytku utkání slávisté soupeře do ničeho nepustili, neuspěl však ani Takács. Přesto bez problémů udrželi vedení a podzim tak zakončili ve velkém stylu.

Autor: Martin Vejdělek / o2tv.cz, isport.blesk.cz

Komentáře (9)

Přidat komentář
daktr_aka_dextr

Budějky by mohli vyhrát a přetrhnout tu slávistickou neporazitelnost

Reagovat
ondrasch77

bez Sivoka budou poloviční... 2:0

Reagovat
vanGomm

Ale oni i ty Budějovice mají v lize na své poměry také slušnou šnůru v neporazitelnosti

Reagovat
DidusIneptus

To jsem si taky přál. Aspoň kdyby jim zavařili. Jenže strach je vyšinul

Reagovat
John Obi Mikel

1:0

Reagovat
vanGomm

Návštěva 17 400?

Reagovat
luismiksak

13 256

Reagovat
luismiksak

Slavia - CB 2:0, 45. Masopust, 73. Škoda

Reagovat
DidusIneptus

Docela překvapení. No, jak se to vezme. Dynamo se uz nikoho v lize neboji. Jen jediné Slávie. Z ty mají přímo vítr! Proto takový výsledek. Škoda.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele